ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΒRΕΧΙΤ: Κατέληξαν σε συμφωνία για τους όρους του η Βρετανία με τις Βρυξέλλες – ΕΕ χωρίς τον βρετανικό λέοντα από 31/10!

ΒRΕΧΙΤ: Κατέληξαν σε συμφωνία για τους όρους του η Βρετανία με τις Βρυξέλλες – ΕΕ χωρίς τον βρετανικό λέοντα από 31/10!

Οριστική συμφωνία για το Brexit ανακοινώθηκε πριν από λίγο από τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μπόρις Τζόνσον!

Ευρωπαϊκή Ένωση και Βρετανία κατάφεραν να βρουν κοινό τόπο και να καταλήξουν σε συμφωνία για το πως θα αποχωρήσει το Λονδίνο στις 31 Οκτωβρίου!

Μένει να δημοσιευθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας και να φανεί εάν αυτή ικανοποιεί τους Προτεστάντες Βόρειους-Ιρλανδούς οι οποίοι αποτελούν και την πλειοψηφία στην Βόρεια Ιρλανδία, την περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου που αποτελούσε και το σημαντικότερο «αγκάθι» για μια οριστική λύση για το Brexit

«Έχουμε μια εξαιρετική νέα συμφωνία που μας δίνει πίσω τον έλεγχο – τώρα το κοινοβούλιο θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το Brexit το Σάββατο ώστε να προχωρήσουμε με άλλες προτεραιότητες που στοιχίζουν στη ζωή μας, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, την εγκληματικότητα και το περιβάλλον» έγραψε αμέσως ο Μπόρις Τζόνσον.

https://twitter.com/BorisJohnson/status/1184764798107602944

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με ανάρτησή του στο Twitter, έγραψε: «Εκεί που υπάρχει θέληση, υπάρχει και συμφωνία – έχουμε μία! Είναι μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία για την ΕΕ και τη Μεγάλη Βρετανία και είναι μια απόδειξη στην δέσμευσή μας να βρίσκουμε λύσεις. Προτείνω στη Σύνοδο Κορυφής να δεχτεί την συμφωνία».

https://twitter.com/JunckerEU/status/1184764705384124416


Πάντως πριν από λίγο έγινε γνωστή η πρώτη αντίδραση των Βορειο-Ιρλανδών του DUP οι οποίοι επέμειναν στην άρνησή τους για την συμφωνία όσον αφορά τις προτάσεις για την τελωνειακή ένωση και τον ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Sky News στην Ιρλανδία το πρώτο σχόλιο απο το DUP μετά την ανακοίνωση Γιούνκερ-Τζόνσον ήταν «διαβάστε τη δήλωσή μας, δεν έχει αλλάξει».

Πάντως δεν είναι απαραίτητο η συμφωνία αυτή να έχει την στήριξη του DUP διότι απλούστατα μπορούν να την στηρίξουν και άλλα κόμμα. Άλλωστε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον όταν την φέρει στο βρετανικό Κοινοβούλιο θα θέσει το εξής δίλημμα:

Είτε αυτή η συμφωνία είτε Brexit χωρίς συμφωνία. Όλα δείχνουν ότι στο τέλος θα την περάσει.

Στην επιστολή που παραθέτει στο tweet του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέρεται: «Οι διαπραγματευτές έφτασαν σε συμφωνία στο αναθεωρημένο Πρωτόκολλο της Ιρλανδίας / Βορείου Ιρλανδίας και την αναθεωρημένη πολιτική διακήρυξη της 17ης Οκτωβρίου 2019. Και οι δύο υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έδωσε επίσης την θετική του κρίση για αυτά τα έγγραφα σε εμένα σήμερα».

«Η επικύρωση της συμφωνίας αποχώρησης αποδείχτηκε δύσκολη στη Βρετανία. Προκειμένου να βοηθήσουμε τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου να εξασφαλίσει την απαραίτητη πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι συζητήσεις επανεκκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.