ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Σένγκεν-λάστιχο: Η φαρσοκωμωδία με τις αλλαγές στις οδηγίες επιβίωσης από τον κορωνοιό στα αεροδρόμια (upd)

Σένγκεν-λάστιχο: Η φαρσοκωμωδία με τις αλλαγές στις οδηγίες επιβίωσης από τον κορωνοιό στα αεροδρόμια (upd)

Ανανέωση: (6:50) Eν τέλει τα ηλεκτρονικά ίχνη δεν χάνονται ποτέ και έτσι το «αμαρτωλό» πρώτο δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Σένγκεν βρέθηκε και είναι αυτό εδώ.

Ολοκληρώνεται έτσι η απάντηση του pronews.gr για την αλήθεια των χθεσινών δημοσιευμάτων περί των ελληνικών αεροδρομίων. Αναμένουμε να αλλάξουν το δημοσίευμά τους και κάποιοι στα hoaxes…


Η φαρσοκωμωδία με τις αλλαγές στις οδηγίες επιβίωσης από τον κορωνοιό στα αεροδρόμια είναι αποτέλεσμα των ενεργειών της ΕΕ και όχι του pronews.gr.

Kαι το γεγονός αυτό μόνο δείχνει πόσο «σοβαροί» είνι στην ΕΕ. Καιρός λοιπόν να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους με στοιχεία.

Χθες το pronews.gr σας ενημέρωσε ότι: «Κανένα ελληνικό αεροδρόμιο δεν είναι ασφαλές σε ότι αφορά τους ελέγχους και τους κινδύνους που διατρέχουν οι επιβάτες από τον κορωνοϊό αποφάνθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Οργανισμού διασυνοριακής ασφάλειας Schengen που καθορίζει το τι είναι ασφαλές και το τι όχι εντός της ΕΕ.

Στη λίστα που κατάρτισε η Κομισιόν σε συνεργασία με τον Οργανισμό Schengen, για τα ασφαλέστερα αεροδρόμια στην Ευρώπη και τον κόσμο από πλευράς επικινδυνότητας μετάδοσης του κορωνοϊού δεν υπάρχει ούτε ένα ελληνικό αεροδρόμιο και μάλιστα ούτε καν το «Ελευθέριος Βενιζέλος»! »

Αυτό το ανέφερε η ιστοσελίδα της Σένγκεν όπως σας είχαμε ενημερώσει με ενεργό σύνδεσμο εδώ.

Μόνο που το δημοσίευμα άλλαξε κατά την διάρκεια της ημέρας (κάτι σύνηθες στην ηλεκτρονική γραφή, γιατί μόνο ότι γράφεται σε χαρτί μένει για πάντα εκτός εάν καεί).

Μέχρι το απόγευμα το δημοσίευμα έγραφε επί λέξη στα αγγλικά:

The European Union Aviation Safety Agency has developed a list of world airports that have taken the necessary measures, including enhanced aircraft disinfection for mitigating risks of transmission of the COVID-19 infection.

Κατά τις 6 το απόγευμα αυτό άλλαξε σε:

The European Union Aviation Safety Agency has developed a list of world airports where enhanced aircraft disinfection for mitigating risks of transmission of the COVID-19 infection is necessary.

Δηλαδή, μέχρι τις 6 το απόγευμα η ιστοσελίδα της Σένγκεν έλεγε για «την κατάρτιση λίστας των αεροδρομίων της υφηλίου που πήραν όλα τα απαραίτητα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου και της ισχυρής απολύμανσης του αεροσκάφους για την μείωση του ρίσκου μετάδοσης της μόλυνσης του Covid-19.»

Μετά τις 6 το απόγευμα η ιστοσελίδα «άλλαξε» εντελώς το δημοσίευμα και τον τίτλο του και αναφέρει ότι «καταρτίστηκε μια λίστα των αεροδρομίων της υφηλίου όπου ισχυρή απολύμανση των αεροσκαφών για την μείωση του ρίσκου μετάδοσης της μόλυνσης του Covid-19 είναι απαραίτητη»!

Καμία σχέση το ένα με το άλλο… αλλά δεν το γράψαμε εμείς το γράψανε αυτοί.

Πάμε στις αποδείξεις τώρα γιατί δεν γνωρίζαμε πως θα πρέπει να κάνουμε printscreen κάθε μέρα για να αποδεικνύουμε πως δεν είμαστε ελέφαντες αλλά δυστυχώς έτσι είναι.

Όπως βλέπετε η πρώτη αγγλική παράγραφος αντιστοιχεί στο πρώτο δημοσίευμα το οποίο είχε τίτλο «EU’s Complete List of Airports Marked as Safe Amid COVID-19» δηλαδή «Η λίστα των αεροδρομίων τα οποία έχουν σημειωθεί ως ασφαλή από Covid-19» το οποίο όπως ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ βλέπετε είναι αυτό το οποίο δημοσιεύσαμε και έχει εκδοθεί προ δύο ημερών όπως αναφέρει η Google.

Αμέσως πιο κάτω εμφανίστηκε το «άλλο» δημοσίευμα το οποίο ξεκίνησαν όλοι να βλέπουν από τις 6 το απόγευμα και μετά με τίτλο «EU’s Complete List of Airports that Need to Take Extra Safety…» δηλαδή «Η ολοκληρωμένη λίστα των αεροδρομίων που χρειάζονται επιπλέον μέτρα ασφαλείας… ».

Δηλαδή άλλο δημοσίευμα που όμως ΠΗΡΕ την θέση του προηγούμενου…

Όπως βλέπετε ξεκάθαρα από το print screen το οποίο τραβήχτηκε στις 12 τα μεσάνυχτα το «νέο» δημοσίευμα εμφανίστηκε πριν από 6 ώρες.

Άλλη απόδειξη επ’αυτού είναι το γεγονός ότι είτε αρέσει είτε όχι οι Ιρανοί «έχουν» σώσει κι αυτοί το πρωταρχικό δημοσίευμα και μάλιστα ΠΑΝΥΓΗΡΙΖΟΥΝ που τα αεροδρόμιά τους κλήθηκαν «ασφαλή»!

Ιδού τα δημοσιεύματα από το Ιράν τα οποία είναι και αυτά δύο ημερών.

«All Iranian airports shielded against virus pandemic: EASA» λένε οι tehrantimes.com

Και σώζουν την «επίμαχη» παράγραφο που ως δια μαγείας «άλλαξε» χθες το απόγευμα…

Developed by the EU agency, the list includes world airports being taken the necessary measures, including enhanced aircraft disinfection for mitigating risks of transmission of the COVID-19 infection.

Και ιδού τα ίδια από το iranpress.com

«EU marks Iran’s airports as safe amid COVID-19» είναι ο τίτλος

Iran Press/ Europe: The European Union Aviation Safety Agency has developed a list of world airports that have taken the necessary measures, including enhanced aircraft disinfection for mitigating risks of transmission of the COVID-19 infection.

Μην ξανακάνουμε την μετάφραση νομίζουμε πως δεν χρειάζεται…

Φυσικά, τα ιρανικά δημοσιεύματα αποδεικνύουν και το αληθές του επίσης χθεσινού δημοσιεύματος του pronews.gr «Αδιανόητο: Ασφαλή από κορωνοϊό τα αεροδρόμια του Ιράν και του Αφγανιστάν και όχι της Ελλάδας κατά την ΕΕ!»

Γιατί όπως βλέπετε οι Ιρανοί πανηγυρίζουν για τα όσα έλεγε η ΕΕ μέχρι χθες το απόγευμα. Για τα όσα έλεγε μετά τις 6 το απόγευμα αυτό αφορά την ΕΕ και το πόσο αξιόπιστη είναι τελικά.

Έχει και συνέχεια όμως: Έχουμε και αφρικανικό δημοσίευμα που «τσίμπησε» την προηγούμενη λίστα της ΕΕ και μάλιστα κατηγορεί της Βρυξέλλες ως «ρατσιστικές» επειδή στη λίστα υπάρχουν μόνο δύο αφρικανικές χώρες οι οποίες μάλιστα είχαν τα περισσότερα κρούσματα!

Η Αίγυπτος και η Νότια Αφρική!

Ιδού το άρθρο από το atqnews.com με τίτλο «Aviation: Only two countries from Africa on EU’s ‘racist’ list of airports marked safe for post-COVID-19 flights», το άρθρο έχει ημερομηνία 14 Ιουνίου, δηλαδή αναφέρεται σαφώς στην «older version»…

Ώ τι σύμπτωση πάλι παίζουν την «επίμαχη» παράγραφο «The European Union Aviation Safety Agency developed a list of world airports that have taken the necessary measures, including enhanced aircraft disinfection for mitigating risks of transmission of the COVID-19 infection.»

΄‘Οπως επίσης και τα σχετικά περί «ρατσισμού»: «Of the fifty-four (54) countries that make up the African continent, shockingly only two – Egypt and South Africa – were named on a list of airports marked safe for post-COVID-19 flights by the European Union (EU).

Interestingly, both South Africa and Egypt have the highest cases of COVID19 infection in Africa, while several countries with lower figures or none – with the virus already wiped from their borders – such as Seychelles were blatantly ignored.»

Θα προσθέσουμε ότι το προηγούμενο δημοσίευμα που τώρα «εξαφανίστηκε» αλλά ευτυχώς όχι εντελώς, είχε δημοσιευθεί στις 12 Ιουνίου, δηλαδή την Παρασκευή.

Από τότε πέρασαν σχεδόν 3 ημέρες μέχρι να «διορθωθεί». Το δημοσίευμα αυτό το ανέφεραν και άλλες ελληνικές ιστοσελίδες και συνεπώς έχει «εντοπιστεί».

Τώρα δύο τινά συνέβησαν: Είτε κάποιοι κατάλαβαν στην ΕΕ ότι δεν ξέρουν τι γράφουν, είτε έπεσε «χέρι» για να αλλάξει άμεσα (όταν το πήραν χαμπάρι).

Αυτά για όσους ασκούν καλόπιστη ή κακόπιστη κριτική και αμφισβητούν το τι διαβάζουμε στα αγγλικά: Όσοι ψάχνουν για υπαίτιους ας απευθυνθούν στην ΕΕ και ας αποφασίσουν να μας πουν κιόλας και τι ισχύει γιατί τρεις ημέρες είναι πολλές στο διαδίκτυο. Ότι μένει τόσες ημέρες επάνω αποκτά ισχύ δια παντός γιατί έχει μεγάλες πιθανότητες να αναπαραχθεί ευρέως.

Το μόνο που μετανιώνουμε είναι που δεν κρατήσαμε print screen από το αρχικό δημοσίευμα της ευρωπαϊκής ιστοσελίδας, ευτυχώς που το έκαναν οι Ιρανοί αυτοί για να πανηγυρίσουν και οι Αφρικανοί για να διαμαρτυρηθούν.

Πάντως, το ξαναλέμε, το χαρτί και οι πάπυροι είναι αναντικατάστατα, ότι γράφεται δεν ξεγράφεται και ίσως γι αυτό στο «Νew Brave World» που μας ετοιμάζουν θέλουν τόσο πολύ να το εξαφανίσουν…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.