ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σύσκεψη ΥΠΕΞ της ΕΕ: «Συμπαραστεκόμαστε αλλά στα… τέλη Αυγούστου θα δούμε για κυρώσεις στην Τουρκία»!

Σύσκεψη ΥΠΕΞ της ΕΕ: «Συμπαραστεκόμαστε αλλά στα… τέλη Αυγούστου θα δούμε για κυρώσεις στην Τουρκία»!

Το Συμβούλιο των 27 υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ολοκληρώθηκε. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ εξέφρασαν την απόλυτη αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα, παρόλα αυτά δεν ανακοίνωσαν κάποια κύρωση κατά της Τουρκίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε στους ομολόγους του ντοκουμέντα για την επακούμβηση της ελληνικής φρεγάτας Λήμνος με τουρκική στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας που κινείται το Ορούτς Ρέις.

Σχετικά με το ενδεχόμενο ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας, το ζήτημα θα συζητηθεί στις 28 Αυγούστου, κατά το επόμενο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ένωσης στο Βερολίνο.

Αυτή η κτενέστερη συζήτηση, σύμφωνα με ευρωπαίο διπλωμάτη κράτους – μέλους της ΕΕ για το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο θα γίνει στην άτυπη μεν αλλά με διάσταση μίνι- συνόδου κορυφής σύνοδο του Γκίμνιχ.

Το Άτυπο Συμβούλιο του Γκίμνιχ, το οποίο έλαβε χώρα για πρώτη φορά το 1974 στο ομώνυμο κάστρο στη Βόρεια Ρηνανία – Βεφστφαλία, διεξάγεται κάθε έξι μήνες από το κράτος – μέλος της ΕΕ που ασκεί την εξάμηνη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και παρευρίσκονται οι αρμόδιοι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, χωρίς συμβούλους και βοηθούς, με σκοπό ο διάλογος ανάμεσα στους “27” να είναι άμεσος και πιο ειλικρινής, ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες και δύσκολες αποφάσεις.

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκαν επίσης οι προεδρικές εκλογές της Λευκορωσίας, οι εξελίξεις στον Λίβανο μετά τις πολύνεκρες καταστροφικές εκρήξεις στη Βηρυτό και η κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Αναφερόμενος σε συνέντευξή του στα Νέα στην ενεργοποίηση του άρθρου 42 που είναι γνωστό ως «η ρήτρα αμοιβαίας άμυνας» της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Νίκος Δένδιας διευκρίνισε ότι «αναλόγως των εξελίξεων, παραμένει μια επιλογή».

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες του Συμβουλίου, τόνισε την ανάγκη να τερμαστιστούν οι προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και σε ανάρτησή του στο twitter επανέλαβε την πρόταση του Βερολίνου για διάλογο μετάξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αμέσως μετά την τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στη Βιέννη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.