ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΕΕ και Τυνησία υπέγραψαν μνημόνιο για να περιορίσουν την παράνομη μετανάστευση

Προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα στην ρίζα του

ΕΕ και Τυνησία υπέγραψαν μνημόνιο για να περιορίσουν την παράνομη μετανάστευση

Ο πρόεδρος της Τυνησίας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψαν την Κυριακή συμφωνία «στρατηγικής συνεργασίας» που θα βοηθήσει να αντιμετωπιστούν οι διακινητές ανθρώπων, ανακοίνωσαν η τυνησιακή προεδρία και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Oύρσουλα φον ντερ Λάιεν, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε μαζί με τον πρόεδρο της Τυνησίας, Καΐς Σαγέντ.

Οι υπογράφοντες συμφώνησαν να εφαρμόσουν το ολοκληρωμένο πακέτο εταιρικής σχέσης που ανακοινώθηκε από κοινού στις 11 Ιουνίου. Η Τυνησία έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες σε σημείο αφετηρίας για χιλιάδες μετανάστες που προσπαθούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο για να εισβάλλουν στην Ευρώπη.

Το μνημόνιο κατανόησης καλύπτει πέντε πυλώνες: μακροοικονομική σταθερότητα, εμπόριο και επενδύσεις, μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, επαφές μεταξύ των λαών και μετανάστευση. Θα υλοποιηθεί μέσω των διαφόρων μορφών συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της Τυνησίας, ακολουθώντας τους σχετικούς κανονισμούς και τις ισχύουσες διαδικασίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.