ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με το καλό» να έρθει το πριγκιπόπουλο!

Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Χ: Εμείς θα ελέγχουμε την πληροφορία αλλιώς σας κλείνουμε!

Ζητά τον απόλυτο έλεγχο της πληροφόρησης στην πλατφόρμα αλλιώς απειλεί με απαγόρευσή του!

Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Χ: Εμείς θα ελέγχουμε την πληροφορία αλλιώς σας κλείνουμε!

Δίωξη κατά του Χ και της ελεύθερης πληροφόρησης ετοιμάζεται να ασκήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον πόλεμο που έχει κυρήξει κα΄τα του Έλον Μασκ, καθώς θεωρεί ότι αμφισβητεί το διήγημα των συστημικών |ΜΜΕ.

Έτσι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε νέα «τεχνικά μέτρα» στην έρευνα κατά του κοινωνικού δικτύου Χ, που θεωρείται κατ΄΄ αυτήν «ύποπτο» για τη διασπορά «παραπληροφόρησης» και τη «χειραγώγηση» του δημόσιου διαλόγου στην Ευρώπη.

Πρόκειται για το δίδυμο των κατηγοριών«παραπληροφόρηση» και «χειραγώγηση» που επιστρατεύονται κάθε φορά που κάποιος εξωτερικός παράγοντας αμφισβητεί την καθεστηκυία τάξη στο χώρο των ΜΜΕ στην ΕΕ.

«Σήμερα Παρασκευή, λαμβάνουμε νέα μέτρα ώστε να εξακριβωθεί η συμμόρφωση των συστημάτων συστάσεων του Χ με την Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA)», ανακοίνωσε η Ευρωπαία επίτροπος Τεχνολογικής Κυριαρχίας Χένα Βιρκούνεν.

Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από το δίκτυο Χ να παράσχει «εσωτερικά έγγραφα» της εταιρείας σχετικά με το σύστημα συστάσεων του δικτύου προς τους χρήστες του (δηλαδή τους αλγόριθμους που προτείνουν περιεχόμενο) καθώς και για τυχόν αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί σε αυτό μετά τις 15 Φεβρουαρίου.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρεί ότι μπορεί να ζητήσει αυτές τις πληροφορίες στο πλαίσιο ελέγχων συμμόρφωσης με κανονισμούς όπως ο GDPR και ο DSA. Η μη συμμόρφωση με τέτοια αιτήματα μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις ή ακόμα και απαγόρευση λειτουργίας στην Ευρώπη.

Αναφέρεται μάλιστα ότι τάχα οι Βρυξέλλες δεν θέλουν να προχωρήσουν σε τέτοια αιτήματα αλλά δέχονται την… «πίεση» των ευρωβουλευτών και των κρατών μελών για τη λήψη αυστηρών μέτρων, καθώς λένε ο ιδιοκτήτης του Χ «χειραγωγεί» τους αλγόριθμους για να υποστηρίξει εθνικά κόμματα στην Ευρώπη, κάτι που δεν θέλουν φυσικά.

Κανείς δεν πιέζει τις Βρυξέλλες. Οι Βρυξέλλες είναι αυτές που προωθούν την εκστρατεία κατά του Χ και του Ε.Μασκ θεωρώντας ότι η σύσταση περιεχομένου «χειραγωγεί» τους πολίτες.

Τα εσωτερικά έγγραφα όμως αφορούν τον αλγόριθμο και τη λειτουργία του συστήματος συστάσεων του Χ θεωρούνται εμπορικά απόρρητα και ιδιοκτησία της εταιρείας.

Κατά αυτόν τον τρόπο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά παραβιάζοντας το εμπορικό απόρρητο, με την απειλή της απαγόρευσης του Χ στην Ευρώπη.

Μάλιστα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών φτάνει πιο μακριά ζητώντας την απαγόρευση του Χ στην ΕΕ με το αιτιολογικό  ότι «παρεμβαίνει στον δημόσιο διάλογο»!

Δηλαδή όταν δίνει φωνή σε κόμματα που έχουν διαφορετική άποψη τότε αυτό συνιστά παρέμβαση στον «δημόσιο διάλογο».

Συμπερασματικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά τον έλεγχο του Χ και του συστήματος συστάσεων, προκειμένου να φιλτράρει όλες τις λάθος πληροφορίες και να τις αποκλείει από τη δημόσια σφαίρα ελέγχοντας έτσι τη ροή της πληροφρόρ5ησης όπως αυτή επιθυμεί.

Πρόκειται για ένα μέτρο το οποίο στρέφεται κατά της ίδιας της Δημοκρατίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.