ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Ζάρα Βάγκενκνεχτ: Η «πατριωτική» Αριστερά της Γερμανίας που κάνει τις Βρυξέλλες να «τρέμουν»

Το κόμμα που είναι κατά του πολέμου στην Ουκρανία και υπερασπίζεται την ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας

Ζάρα Βάγκενκνεχτ: Η «πατριωτική» Αριστερά της Γερμανίας που κάνει τις Βρυξέλλες να «τρέμουν»

Η μεγαλύτερη έκπληξη συνολικά στις χθεσινές ευρωεκλογές έρχεται από την Γερμανία και δεν είναι το δεξιό ΑfD όπως πολλοί νομίζουν, το οποίο βέβαια είχε την εξαιρετική επίδοση του 16% αλλά είναι το κόμμα της «πατριωτικής» γερμανικής Αριστεράς το BSD (Για την Λογική και την Δικαιοσύνη – Bündnis Sahra Wagenknecht) που πήρε το όνομά του από την ιδρύτρια του Ζάρα Βάγκενκνεχτ.

Το κόμμα πρεσβεύει ουσιαστικά τις αξίες με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει τις εκλογές το 2015 στην Ελλάδα.

Δηλαδή ένα φιλολαϊκό αριστερό κόμμα με έντονο το πατριωτικό χρώμα.

Στις περιοχές της πρώην ανατολικής Γερμανίας κέρδισε το 17% των ψήφων,  με πρώτο, να έρχεται το AfD.

Συνολικά το κόμμα ψήφισαν δυόμιση εκατομμύρια Γερμανοί και κατάφερε χωρίς ιδιαίτερους οικονομικούς πόρους μιλώντας με την φωνή της λογικής να κερδίσει ένα ποσοστό της τάξης του 6,2% και 6 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο.

Υπερασπίστηκε την ενεργειακή ασφάλεια της Γερμανίας άρα και τις θέσεις εργασίας των Γερμανών εργαζομένων και να ζητά την παύση του πολέμου στην Ουκρανία.

Αυτά τα δύο αιτήματα αρκούσαν για να τους κατατάξουν οι Βρυξέλλες  στο φιλορωσικό «μπλοκ» παρένθεση (εκεί φτάσαμε!) .

Η ουσία είναι ότι μαζί με το Afd και μικρότερα δεξιά κόμματα δημιουργούν ένα πανίσχυρο «μπλοκ» της τάξης του 25% στην γερμανική πολιτική πραγματικότητα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι μέσα στην Γερμανία υπάρχει ένα αντιπολεμικό «μπλοκ» και ένα  δεύτερο «μπλοκ», το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα μαζί με την Χριστιανοκοινωνική ‘Ενωση που έλαβαν μαζί ένα 30% που επίσης θέλουν να απαγκιστρωθούν από τον πόλεμο.

Και έχει μείνει μόνο ο Ο.Σολτς με το 13,9% και οι «Πράσινοι» με το 11,9% να θέλουν την συνέχιση του ουκρανικού πολέμου που έχει καταστρέψει την γερμανική οικονομία αφού έχει χαθεί το σημαντικότερο πλεονέκτημα της που είναι η φθηνή ενέργεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.