ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φιλιππίνες: Συντρίμμια του εξαφανισμένου ιδιωτικού αεροσκάφους Cessna εντοπίστηκαν στο ηφαίστειο Mayon (φώτο)

Το εξαθέσιο αεροσκάφος Cessna 340 είχε προορισμό την πρωτεύουσα Μανίλα

Φιλιππίνες: Συντρίμμια του εξαφανισμένου ιδιωτικού αεροσκάφους Cessna εντοπίστηκαν στο ηφαίστειο Mayon (φώτο)

Μια αποστολή έρευνας στο ενεργό ηφαίστειο Mayon ξεκίνησαν τη Δευτέρα 20/2 οι αρχές των Φιλιππίνων, αφού εντόπισαν τα συντρίμμια ενός αγνοούμενου ιδιωτικού αεροσκάφους, που μετέφερε δύο Αυστραλούς μαζί με έναν Φιλιππινέζο πιλότο και ένα μέλος του πληρώματος.

Το εξαθέσιο αεροσκάφος Cessna 340 είχε προορισμό την πρωτεύουσα Μανίλα όταν έχασε την επαφή με τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας το περασμένο Σάββατο αφότου έφυγε από το διεθνές αεροδρόμιο Bicol στην επαρχία Albay, σύμφωνα με την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας των Φιλιππίνων (CAAP).

Οι δύο Αυστραλοί, ο Simon Chipperfield και η Karthi Santhanam, ήταν τεχνικοί σύμβουλοι που εργάζονταν για την Energy Development Corp., μια γεωθερμική εταιρεία με έδρα τη Μανίλα.

Στην ανακοίνωσή της την περασμένη Κυριακή, η εταιρεία είπε ότι η ομάδα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, εντόπισε τα συντρίμμια σε υψόμετρο περίπου 6.000 ποδιών (1.823 μέτρα) κοντά στο ηφαίστειο Mayon, το οποίο είχε εκραγεί για τελευταία φορά το 2018.

Οι αρχές εξακολουθούν να εργάζονται για να φτάσουν στα συντρίμμια και να επαληθεύσουν ότι ανήκουν στο αεροσκάφος που χάθηκε.

«Έχουμε μόνο αεροφωτογραφίες, τις λήψεις από drone, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε αν πρόκειται για το εν λόγω αεροσκάφος. Οι ανακριτές ατυχημάτων μας πρέπει να δουν από κοντά τα συντρίμμια και το σημείο πρόσκρουσης», δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών.

Η περιοχή έχει ανακυρηχθεί «μόνιμη τοποθεσία κινδύνου» και «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» εξαιτίας του ηφαιστείου.

Περισσότερα από 200 άτομα μαζί με 34 οχήματα, 11 drones και τέσσερα σκυλιά K9 συντονίστηκαν στην κοινή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για να φτάσουν στο αεροσκάφος στο απομακρυσμένο ηφαίστειο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Φιλιππίνων.

Όταν το όρος Mayon εξερράγη για τελευταία φορά, εκτόξευσε στάχτη και ροή λάβας, αναγκάζοντας την εκκένωση δεκάδων χιλιάδων χωρικών, με την πιο καταστροφική έκρηξη του ηφαιστείου να σημειώνεται το 1814 όταν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.