ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γαλλία: Mυστήριο γύρω από τον πυροβολισμό του τραγουδιστή Κ.Ζιράκ – Ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση

Μόλις βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του να δώσει μία αναλυτική κατάθεση στην αστυνομία

Γαλλία: Mυστήριο γύρω από τον πυροβολισμό του τραγουδιστή Κ.Ζιράκ – Ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τον πυροβολισμό που δέχθηκε ο τραγουδιστής Κεντζί Ζιράκ. 

Τα ερωτήματα ωστόσο που έχουν προκύψει είναι πολλά και ακόμα δεν έχουν δοθεί οι απαντήσεις που μπορούν να πείσουν την αστυνομία για το τι ακριβώς συνέβη.

Ο τραγουδιστής ισχυρίστηκε ότι αυτοτραυματίστηκε μετά από κακό χειρισμό ενός όπλου, αλλά οι αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ο πυροβολισμός ακούστηκε γύρω στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας, στην περιοχή Biscarrosse της νοτιοδυτικής Γαλλίας. Οι αστυνομικοί έφτασαν γύρω στις 6:40 π.μ. και βρήκαν 20 άτομα στο σημείο που πυροβολήθηκε ο Ζιράκ, οι μαρτυρίες τους όμως ήταν συγκεχυμένες, ενώ μερικοί ισχυρίστηκαν ότι… δεν είχε συμβεί τίποτα.

Το περίστροφο που χρησιμοποιήθηκε, βρέθηκε μετά από αρκετές ώρες κρυμμένο σε ένα χαντάκι, που κάνει τους αστυνομικούς να αναρωτιούνται, πως αν τελικά ο τραγουδιστής το είχε χρησιμοποιήσει μόνος του κατά λάθος, δεν υπήρχε λόγος να το απομακρύνει κάποιος άλλος από το σημείο. Στις πρώτες δηλώσεις του στους αστυνομικούς, ο Κεντζί Ζιράκ – που είχε τις αισθήσεις του όταν πυροβολήθηκε – ισχυρίστηκε πως αγόρασε μόνος του το όπλο την Κυριακή 21 Απριλίου σε μία υπαίθρια αγορά και δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως ίσως ο Ζιράκ να θέλει να προστατεύσει κάποιον.

Ο Κέντζι Γκιράκ θα πρέπει μόλις βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του, να δώσει μία αναλυτική κατάθεση στην αστυνομία. Μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να πει μόνο λίγα λόγια, λίγο πριν την εγχείρησή του.

Η σύντροφός του και οι συγγενείς του έδωσαν επίσης κατάθεση χθες και θα πρέπει να εξακριβωθεί ότι συμφωνούν όλες οι εκδοχές. Τα χέρια του τραγουδιστή καθώς και της συντρόφου του εξετάστηκαν επίσης, για να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν υπολείμματα πυρίτιδας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ζιράκ είναι πατέρα ενός παιδιού. Έγινε για πρώτη φορά γνωστός το 2013, μετά τη διασκευή ενός τραγουδιού του ράπερ Gims. Την επόμενη χρονιά κέρδισε το «The Voice» της Γαλλίας. Έχει κυκλοφορήσει πέντε στούντιο άλμπουμ, με πιο πρόσφατο το L’École de la Vie (The School of Life) το 2022.Οι επιτυχίες του Color Gitano και Andalouse έχουν εκατοντάδες εκατομμύρια προβολές στο YouTube.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.