ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Γαλλία: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα νότια – Απομακρύνθηκαν 3.000 άνθρωποι

Η φωτιά ξέσπασε μεταξύ τριών κοινοτήτων, επιχειρούν σχεδόν 430 πυροσβέστες

Γαλλία: Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στα νότια – Απομακρύνθηκαν 3.000 άνθρωποι

Φωτιά ξέσπασε χθες Δευτέρα σε τρεις κοινότητες της νότιας Γαλλίας, ανάμεσά τους στο παραθαλάσσιο θέρετρο Αρζελέ-σιρ-Μερ, οδηγώντας στην εσπευσμένη απομάκρυνση 3.000 και πλέον ανθρώπων από διάφορες κατασκηνώσεις.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε «λίγο μετά τις 17:00» [σ.σ. τοπική ώρα· στις 18:00 ώρα Ελλάδας] στα Ανατολικά Πυρηναία, νομό που γειτονεύει με την Ισπανία, εξήγησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι αρχές της νομαρχίας, διευκρινίζοντας πως έχει εξαπλωθεί σε «4.800 στρέμματα σε περιαστική ζώνη με μεγάλη συγκέντρωση τουριστών».

Η πυρκαγιά οδεύει να «οριοθετηθεί αλλά η πλήρης κινητοποίηση των πυροσβεστών συνεχίζεται», ανέφεραν περί τις 01:00 [02:00 ώρα Ελλάδας]. Πλήττει τρεις κοινότητες, τη Σεντ Αντρέ, τη Σορέντ και την Αρζελέ-σιρ-Μερ.

Σύμφωνα με τις νομαρχιακές ακτές: «Η κατάσταση είναι εξαιρετικά λεπτή εξαιτίας της μεγάλης ζέστης, της ξηρασίας και των ριπών ανέμων ταχύτητας ως και 80 χιλιομέτρων την ώρα».

Πάνω από 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν εσπευσμένα από τέσσερις κατασκηνώσεις, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Κάπου «430 πυροσβέστες» επιχειρούν από την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, ανέφερε η νομαρχία. Υποστηρίχθηκαν από «οκτώ Canadair, τρία Dash και τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα θα ξαναρχίσουν τις ρίψεις μόλις ξημερώσει».

Δεν αναφέρθηκαν θύματα μεταξύ πολιτών στην περιοχή, ωστόσο 17 πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά, σύμφωνα με τις αρχές.

Τα Ανατολικά Πυρηναία είναι η περιοχή της Γαλλίας που πλήττεται περισσότερο από την ξηρασία.

Ο Σαμουέλ Μολί, ο δήμαρχος της Σεντ Αντρέ, έκανε λόγο για «καταστροφική» κατάσταση. «Είμαστε αντιμέτωποι με πυρκαγιά (έντασης) που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ», δήλωσε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό France Bleu Roussillon, κάνοντας λόγο για «πολλές ζημιές» που μένουν να αποτιμηθούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο δήμαρχος της Αρζελέ, ο Αντουάν Παρά, τόνισε πως η φωτιά είναι «πολύ δύσκολο να ελεγχθεί». «Κατασκήνωση κάηκε εντελώς» και «κόσμος έχασε τα σπίτια του», τόνισε χθες το βράδυ μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.