
Για τη συμπλήρωση 75 ετών από την ίδρυση της Αεροπορίας της Αλβανίας, ξεχώρισε η παρουσία… ελληνικών, αλλά και ιταλικών μαχητικών, με τα ελληνικά F-16 να συγκεντρώνουν τα βλέμματα κατά τη διάρκεια υπερπτήσης πάνω από την αλβανική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα, τα αεροσκάφη της Πολεμική Αεροπορίας συμμετείχαν συμβολικά στην εκδήλωση, στο πλαίσιο της αποστολής εναέριας αστυνόμευσης του αλβανικού εναέριου χώρου, η οποία έχει ανατεθεί στην Ελλάδα και την Ιταλία από το 2009, στο πλαίσιο του NATO.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Ακόλουθος Άμυνας της ελληνικής πρεσβείας, Συνταγματάρχης Α. Ζαχείλας, εκπροσωπώντας επίσημα τη χώρα.
Παράλληλα, η υφυπουργός Άμυνας της Αλβανίας, Μπλερίνα Αμπράζντα, χαρακτήρισε την επέτειο «75 χρόνια υπερηφάνειας», δημοσιεύοντας φωτογραφίες από την τελετή στην οποία συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της χώρας, Μπαϊράμ Μπεγκάι, και ο υπουργός Άμυνας, Ερμάν Νούφι.
Δείτε φωτογραφίες από τους εορτασμούς τους που αναρτήθηκαν στα social media:
Ωστόσο, σύμφωνα με παρατηρήσεις που καταγράφονται, στην επίσημη ανάρτηση της Αλβανίδας υφυπουργού δεν γίνεται ειδική αναφορά στη συμβολή της ελληνικής ή ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας, παρά μόνο γενική μνεία σε «νατοϊκές δυνάμεις»! 
Παρ’ όλα αυτά, η συμμετοχή των ελληνικών F-16 και των ιταλικών μαχητικών ανέδειξε τον διαρκή ρόλο της συμμαχικής συνεργασίας στην ασφάλεια του εναέριου χώρου της περιοχής.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.