ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η ιστορία του πιο μοναχικού ανθρώπου του κόσμου: Ζει σε πόλη «φάντασμα» που βυθίστηκε κάτω από το νερό

«Στην ηλικία μου απλώς απολαμβάνω το υπόλοιπο ζωής που μου απομένει»

Η ιστορία του πιο μοναχικού ανθρώπου του κόσμου: Ζει σε πόλη «φάντασμα» που βυθίστηκε κάτω από το νερό

Σε μια πόλη κοντά στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής κατοικεί ο Pablo Novak. Πρόκειται για το Epecuén μια πόλη «φάντασμα», της οποίας είναι και ο μοναδικός κάτοικος.

Πριν από το 1985 η μικρή τουριστική πόλη μπορούσε να φιλοξενήσει 5.000 κατοίκους. Ήταν ξακουστή για τη λίμνη Epecuen η οποία είχε μια ιδιαιτερότητα: Τα νερά της έχουν επίπεδα αλατιού ίσα σχεδόν με αυτά της Νεκράς Θάλασσας, και δέκα φορές υψηλότερα από κάθε άλλον ωκεανό στον κόσμο.

Γι αυτόν τον λόγο, η λίμνη ήταν γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες σε ολόκληρη την Νότια Αμερική. Ανάμεσα σε άλλα, λεγόταν ότι μπορούσε να θεραπεύσει την κατάθλιψη, την αναιμία, ρευματισμούς, δερματικές παθήσεις. Έτσι αποτελούσε πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους που την επισκέπτονταν κάθε χρόνο.

Όλα αυτά μέχρι το 1985, καθώς εκείνη τη χρονιά ένα σπάνιο σπάνιο καιρικό φαινόμενο με εκτεταμένες βροχοπτώσεις, που διήρκησε χρόνια, φούσκωσε την λίμνη σε επικίνδυνο βαθμό. Τελικά το πέτρινο φράγμα γύρω από την πόλη κατέρρευσε υπό τον τεράστιο όγκο του νερού. Μέσα σε λίγες μέρες όλοι οι κάτοικοι εκκένωσαν την πόλη, η οποία βυθίστηκε κάτω από το νερό.

Σχεδόν 24 χρόνια μετά, το 2009, τα νερά άρχισαν να υποχωρούν και η Villa Epecuen άρχισε να αναδύεται στη επιφάνεια, σαν μια πόλη φάντασμα πλέον. Τότε ο Pablo Novak που είχε μεγαλώσει εκεί, αποφάσισε να ξαναγυρίσει στον τόπο του και να στήσει ξανά το σπίτι του.

Έκτοτε αποτελεί τον μοναδικό κάτοικο της πόλης «φάντασμα» ή «σύγχρονης Ατλαντίδας» όπως έχουν χαρακτηρίσει την Epecuen. Έτσι ο 93χρονος πλέον Pablo Novak χαρακτηρίστηκε με τη σειρά του «ο πιο μοναχικός άνθρωπος στον κόσμο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, επέστρεψε στο Epecuen αφήνοντας τη γυναίκα του σε μια γειτονική πόλη, καθώς δεν ήθελε να τον ακολουθήσει. «Στην ηλικία μου απλώς απολαμβάνω το υπόλοιπο ζωής που μου απομένει, περαπτώντας στα ερείπια της πόλης μου, ελπίζοντας ότι θα βρεθεί κάποιος να με ρωτήσει κάτι. Είδα αυτή την πόλη να γεννιέται και την είδα και να πεθαίνει. Δεν επηρεάζομαι πια…», είπε στο CNN.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.