ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Η «σκληρή» πτέρυγα των Ρεπουμπλικανών καταθέτει πρόταση αποπομπής του Κ.Μακάρθι: «Σύναψες μυστική συμφωνία με τον Τ.Μπάιντεν»

Θεωρούν ότι είναι πολύ «μαλακός» με τους Δημοκρατικούς

Η «σκληρή» πτέρυγα των Ρεπουμπλικανών καταθέτει πρόταση αποπομπής του Κ.Μακάρθι: «Σύναψες μυστική συμφωνία με τον Τ.Μπάιντεν»

Ο Αμερικανός βουλευτής Ματ Γκετζ, κατέθεσε πρόταση αποπομπής του Ρεπουμπλικανού προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, διότι τον κατηγορεί πως έχει συνάψει μυστική συμφωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Τ.Μπάιντεν για να δοθεί βοήθεια στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα τον κατηγορούν για μυστικές συναντήσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο και «κρυφή» πολιτική ατζέντα.

Ο Ματ Γκετζ είναι και αυτός Ρεπουμπλικανός και η κίνησή του δείχνει πως το μεγαλύτερο μέρος των βουλευτών του συντηρητικού κόμματος θέλουν μία ακόμα σκληρότερη στάση έναντι της κυβέρνησης των Δημοκρατικών και θεωρούν πως ο Κ.Μακάρθι, δεν μπορεί ή δεν θέλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Την πρόταση αποπομπής δεν την έκανε από μόνος του.

Σαν ενέργεια θεωρείται πολύ σπάνια και έλαβε χώρα μετά την υιοθέτηση το Σάββατο από το Κογκρέσο προσωρινού προϋπολογισμού που απέτρεψε την χρεοκοπία του ομοσπονδιακού κράτους.

Η πρόταση μομφής που κατατέθηκε από τον Μ.Γκετζ, ο οποίος εκλέγεται στη Φλόριντα, αποτελεί προειδοποίηση για το Μακάρθι, ότι θα πρέπει να ασκήσει ακόμα πιο σκληρή αντιπολίτευση σε ότι αφορά την οικονομική διαχείριση από τους Δημοκρατικούς.

«Προχώρα!», αντέδρασε αμέσως ο Κ.Μακάρθι μέσω X (του πρώην Twitter).

Πολιτικός προσκείμενος στην πτέρυγα του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μ.Γκετζ κατηγορεί τον Κ.Μακάρθι πως σύναψε «μυστική συμφωνία» με τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν σχετικά με τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον προϋπολογισμό.

Η «σκληρή» πτέρυγα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος εναντιώνεται στην εκταμίευση περαιτέρω κεφαλαίων για το Κίεβο και ζητάει τα χρήματα αυτά να διατεθούν για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού.

Οι βουλευτές αυτοί αποτελούν την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών ενώ και ο ίδιος ο Ν.Τραμπ αποτελεί το απόλυτο φαβορί για το προεδρικό χρίσμα του κόμματος, για να είναι υποψήφιος στις εκλογές του 2024.

Ο 58χρονος Κέβιν Μακάρθι εξελέγη «speaker» με μεγάλη δυσκολία τον Ιανουάριο.

Για να αναλάβει το αξίωμα αναγκάστηκε να κάνει τεράστιες παραχωρήσεις συμπεριλαμβανομένης της εκχώρησης της δυνατότητας σε οποιοδήποτε μέλος τους να κινήσει διαδικασία αποπομπής του.

Ο ίδιος ο Κ.Μακάρθι είπε το Σάββατο πως έχει συναίσθηση ότι διακινδυνεύει το αξίωμά του.

«Ξέρετε ότι αν χρειαστεί να διακινδυνεύσω τη θέση μου για να υπερασπιστώ τον αμερικανικό λαό θα το κάνω», δήλωσε.

Για να υιοθετηθεί, η πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Για να παραμείνει στο πόστο, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων θα χρειαστεί την υποστήριξη των Δημοκρατικών.

Βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες στο κόμμα του προέδρου Μπάιντεν για να αποφασιστεί αν ο Κ.Μακάρθι πρέπει να υποστηριχθεί και να παραμείνει στο αξίωμα.

Η αλήθεια όμως είναι πως στην κυβέρνηση Μπάιντεν ξέρουν ότι ο Κ.Μακάρθι θεωρείται «μετριοπαθής» για αυτούς πολιτικός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν αποπεμφθεί, την θέση του θα την πάρει κάποιος πολύ «σκληρότερος» ο οποίος θα αναλάβει να διωχθεί συνολικά για διαφθορά η οικογένεια Μπάιντεν, δηλαδή όχι μόνο ο υιός Χάντερ, αλλά και ο πατέρας Τζο, δηλαδή ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.