Influencer γέννησε το παιδί αγνώστων που γνώρισε στο Instagram

Στις 27 Ιουλίου, η 31χρονη από το Μιζούρι έφερε στον κόσμο ένα μωρό

Influencer γέννησε το παιδί αγνώστων που γνώρισε στο Instagram

Ως lifestyle influencer με πάνω από 440.000 followers, το Instagram της Σαμάνθα Μάθιους, μητέρας δύο παιδιών, περιλαμβάνει ανακαινίσεις σπιτιών, συμβουλές για εκπαίδευση στο γιογιό και ταξιδιωτικά στιγμιότυπα της οικογένειάς της.

Από τότε, όμως, που ένα ζευγάρι από το Μανχάταν της έστειλε μήνυμα πέρυσι, αποφάσισε να προσθέσει έναν ακόμη χαρακτηρισμό στο βιογραφικό της στα social media: «Μωρό παρένθετης μητέρας».

Στις 27 Ιουλίου, η 31χρονη από το Μιζούρι έφερε στον κόσμο ένα μωρό από αγνώστους που γνώρισε στο Instagram.

«Με τον σύζυγό μου είμαστε πάντα έτοιμοι για μια περιπέτεια», δήλωσε στη New York Post, λίγες ημέρες μετά τη γέννηση ενός υγιούς αγοριού.

«Και αυτή ήταν η ανταμοιβή».

Ως παρένθετη μητέρα για πρώτη φορά, η Σαμάνθα πληρώθηκε περίπου 40.000 δολάρια από το ζευγάρι και με τον σύζυγό της Νταν, 34 ετών, κατέγραψαν κάθε βήμα του ταξιδιού τους.

Μια ανάρτηση στο TikTok, στην οποία εξηγούσε γιατί αποφάσισε να γίνει παρένθετη μητέρα, συγκέντρωσε 6,5 εκατομμύρια views. «Επειδή αγαπώ την εγκυμοσύνη και παραδόξως αγαπώ τον τοκετό, είπα, “ας το κάνουμε για κάποιον άλλον”», εξήγησε.

Περίπου 750 μωρά γεννιούνται μέσω παρένθετης μητρότητας κάθε χρόνο. Διάσημοι όπως η Κιμ Καρντάσιαν, 41 ετών, η αδελφή της Κλόε, 38 ετών, το σουπερμόντελ Ναόμι Κάμπελ, 52 ετών αλλά και ο Άντι Κόεν, 54 ετών, έχουν αποκτήσει παιδιά μέσω της πολλών δολαρίων συμφωνίας.

Αλλά για τη Σαμάνθα Μάθιους, η εμπειρία της παρένθετης μητρότητας κάθε άλλα παρά συνοδευόταν από glamour.

Αντιθέτως, πέρασε μήνες προετοιμάζοντας την συναισθηματική αποδέσμευση από το έμβρυο που κυοφόρησε για 39 εβδομάδες και έφερε στον κόσμο μετά από τρεις ώρες τοκετού και δύο γρήγορα σπρωξίματα.

«Σε κάθε βήμα της διαδικασίας υπενθύμιζα στον εαυτό μου, “Αυτό δεν είναι το μωρό μου, είναι για το ζευγάρι. Αυτοί θα γιορτάσουν αυτά τα ορόσημα και εμείς γιορτάζουμε τη ζωή του μωρού γι’ αυτούς», είπε η 31χρονη, που έχει έναν 5χρονο γιο, τον Κάνιον και μια 4 ετών κόρη, την Έμπερ.

Τον Ιούλιο του 2021, οι γονείς του μωρού, επικοινώνησαν μαζί της για να της ζητήσουν να κυοφορήσει το παιδί τους μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες για φυσική εγκυμοσύνη.

Το ζευγάρι αναζήτησε την Μάθιους αφού ανακάλυψε την online μαρτυρία της ότι παραλίγο να χρησιμεύσει ως παρένθετη μητέρα σε ένα άλλο ζευγάρι που γνώρισε τον Οκτώβριο του 2018 μέσω της ομάδας Surrogates and Intended Parents Match and Chat στο Facebook.

Αλλά αφού το ζευγάρι έμαθε ότι είχε συλλάβει με φυσικό τρόπο, η συμφωνία έληξε φιλικά πριν το έμβρυο μεταφερθεί στη μήτρα της. Υποδέχτηκαν ένα υγιές κοριτσάκι τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Τον Νοέμβριο του 2021, η Σαμάνθα και ο σύζυγός της ταξίδεψαν στη Νέα Υόρκη για να γνωρίσουν από κοντά το ζευγάρι και να κάνουν την εμφύτευση του εμβρύου.

Και, προς έκπληξη όλων, το γονιμοποιημένο ωάριο χρειάστηκε μόνο μία προσπάθεια.

«Ήταν αλήθεια θαύμα», δήλωσε η ίδια. «Μερικές φορές χρειάζονται δύο με τρεις προσπάθειες».

Παρόλο που η εγκυμοσύνη της ήταν παιχνιδάκι, παραδέχεται ότι δυσκολεύτηκε με το γεγονός ότι έπρεπε να κάνει ενέσεις καθημερινά στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

«Όταν μένεις έγκυος με φυσικό τρόπο, οι ορμόνες σου προετοιμάζουν το σώμα σου ώστε να αρχίσει να μεγαλώνει ένα μωρό και τα επίπεδα οιστρογόνων και προγεστερόνης αυξάνονται», εξήγησε. «Αλλά όταν κάνεις εξωσωματική, πρέπει να παίρνεις χάπια οιστρογόνων και ενέσεις προγεστερόνης, ώστε το σώμα να υποδεχτεί σωστά το έμβρυο και να μην το καταπολεμήσει σαν ξένο».

Αυτό σήμαινε ότι ο Νταν έπρεπε να της κάνει ενέσεις προγεστερόνης, κάθε βράδυ, για τρεις μήνες. «Δεν μου αρέσουν οι βελόνες. Οι ενέσεις, σε συνδυασμό με το συναισθηματικό βάρος που κουβαλάς, ελπίζοντας και προσευχόμενη να πάνε όλα καλά στην εγκυμοσύνη για το καλό του ζευγαριού- μου έπεσαν πολλά. Έχουν ήδη βιώσει απώλειες και δεν θέλεις να συνεχιστεί», παραδέχθηκε, τονίζοντας τον φόβο της για αποβολή.

Λόγω της απόστασης και της πανδημίας, οι γονείς ουσιαστικά συνόδευαν την 31χρονη στα ραντεβού με τους γιατρούς και τους υπερήχους μέσω Zoom- ωστόσο, για την γέννα, το ζευγάρι βρισκόταν στην αίθουσα τοκετού.

Αμέσως μετά τον τοκετό, το μωρό τοποθετήθηκε απευθείας στην αγκαλιά της βιολογικής του μητέρας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, η Μάθιους βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στην «εξαιρετικά υποστηρικτική» οικογένεια και τους φίλους της για να φροντίζουν τα δικά της παιδιά.

Όπως λέει, ξεκαθάρισαν εξαρχής στα παιδιά τους ότι «η μαμά απλώς βοηθάει το ζευγάρι να αποκτήσει ένα μωρό» και ποτέ δεν χρησιμοποίησε όρους όπως «αδελφούλης» ή «αδελφούλα» όταν τα παιδιά ρωτούσαν για την κοιλιά της.

Και τώρα που το νεογέννητο αγοράκι ήρθε στον κόσμο, με τον Νταν σχεδιάζουν να κάνουν ένα εξάμηνο ταξίδι με τροχόσπιτο.

«Μετά τον τοκετό, τα παιδιά μου μπόρεσαν να δουν τους γονείς με το μωρό και καταλαβαίνουν και τα δύο ότι αυτό είναι το μωρό τους τώρα», εξηγεί η 31χρονη, η οποία δεν έπιασε ποτέ το νεογέννητο στα χέρια της, ενώ φρόντισαν να κάνουν δώρα στα παιδιά τους αφού γνώρισαν το μωρό. «Και τώρα μιλάμε μόνο για ταξίδια και περιπέτειες», προσθέτει.

Η Σαμάνθα, η οποία αντλεί το μητρικό της γάλα και το πουλάει σε μια οικογένεια στην πολιτεία της, ελπίζει ότι η εκδρομή τους με το τροχόσπιτο θα βοηθήσει να κρατήσει τα επιλόχεια συναισθήματά της μακριά.

«Πρέπει κατά κάποιο τρόπο να πεις στον εαυτό σου: “Χαίρομαι που δεν έχω μωρό αυτή τη στιγμή, γιατί πρέπει να αναρρώσω, πρέπει να κοιμηθώ, πρέπει να είμαι με τα παιδιά μου και να εξερευνήσω τη ζωή μαζί τους”», λέει, ενώ προσθέτει ότι το ζευγάρι έχει συμφωνήσει να διατηρήσουν επαφές.

Βέβαια, παραδέχεται πως δεν είναι σίγουρη αν θα ξαναγίνει παρένθετη μητέρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πρέπει απλώς να λες στον εαυτό σου όλα τα καλά και να ξέρεις ότι το μωρό είναι εκεί που πρέπει να είναι», καταλήγει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.