ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΗΠΑ: Πρώτος 18χρονος μαύρος δήμαρχος που εκλέγεται στις ΗΠΑ – Σε κωμόπολη του Αρκάνσας (φωτό)

«Η μητέρα μου δεν μπορεί να σταματήσει να κλαίει»

ΗΠΑ: Πρώτος 18χρονος μαύρος δήμαρχος που εκλέγεται στις ΗΠΑ – Σε κωμόπολη του Αρκάνσας (φωτό)

Ένας 18χρονος φοιτητής στο Aρκάνσας είναι πλέον ο νεότερος μαύρος δήμαρχος που εκλέγεται στις ΗΠΑ.

Ο Τζέιλεν Σμιθ αποφοίτησε από το λύκειο τον περασμένο Μάιο και την περασμένη Τρίτη εξελέγη για να αναλάβει το τιμόνι του δήμου της κωμόπολης Ερλ, περίπου 48 χλμ. δυτικά του Μέμφις στο Τενεσί.

Ο Σμιθ δεν είναι, βέβαια, ο πρώτος 18χρονος στην ιστορία των ΗΠΑ που εκλέγεται δήμαρχος, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την οικογένειά του να γιορτάσει τη νίκη του. «Η μητέρα μου δεν μπορεί να σταματήσει να κλαίει», δήλωσε στην εφημερίδα Washington Post.

O Σμιθ εξελέγη με το Δημοκρατικό Κόμμα δήμαρχος της κωμόπολης των 1.800 κατοίκων, την ώρα που οι περισσότεροι πολιτικοί παρατηρητές στις ΗΠΑ είχαν στραμμένο το βλέμμα τους στην αναμέτρηση για την έδρα της Τζόρτζια στη Γερουσία. «Ήλθε η ώρα να χτίσουμε ένα καλύτερο κεφάλαιο για το Ερλ του Αρκάνσας», έγραψε ο 18χρονος στο Facebook γιορτάζοντας την επικράτησή του επί του αντιπάλου του, επόπτη των οδικών έργων και της καθαριότητας του δήμου κι ευχαριστώντας εκείνους που τον ψήφισαν -235 τον αριθμό, έναντι 185 του αντιπάλου του.

Ο νέος δήμαρχος του Ερλ υποσχέθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας να βελτιώσει την αστυνομική δύναμη της πόλης, το αποχετευτικό της δίκτυο, να φροντίσει για τα εγκαταλελειμμένα σπίτια και τη βελτίωση της συμμετοχής της κοινότητας,. Σχεδιάζει ακόμη να φέρει ένα μεγάλο παντοπωλείο στο Ερλ, αφού το μοναδικό που διέθετε η κωμόπολη, έκλεισε πριν από χρόνια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσο φοιτούσε στο λύκειο, ο Τζέιλεν Σμιθ είχε εκλεγεί πρόεδρος της ένωσης μαθητικής αυτοδιοίκησης και είχε ηγετικούς ρόλους σε σχολικούς συλλόγους, ενώ τώρα σχεδιάζει να συνεχίσει τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο, παράλληλα με την άσκηση των δημαρχιακών του καθηκόντων, καθώς ελπίζει να γίνει κάποια μέρα εισαγγελέας. «Από κάπου πρέπει να αρχίσει κανείς. Δεν ήθελαν να φθάσω τα 30 ή τα 40 μου για να εκλεγώ δήμαρχος, αφού μπορούσα να γίνω από τώρα», είπε στην Washington Post.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.