ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

ΗΠΑ: Τοξικά φύκια σκοτώνουν φάλαινες και θαλάσσια λιοντάρια – «Άνθρωποι περπατούν και συναντούν νεκρά ζώα»

Οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να επιδεινώσει το πρόβλημα

ΗΠΑ: Τοξικά φύκια σκοτώνουν φάλαινες και θαλάσσια λιοντάρια – «Άνθρωποι περπατούν και συναντούν νεκρά ζώα»

Συναγερμός έχει σημάνει στην Καλιφόρνια των ΉΠΑ καθώς η εμφάνιση τοξικών φυκιών έχει προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων φαλαινών και θαλάσσιων λιονταριών.

Περισσότερα από 1.000 θαλάσσια ζώα πέθαναν ή αρρώστησαν στα ανοιχτά της νότιας ακτής της Καλιφόρνια τον Ιούνιο, σύμφωνα με μια είδηση του BBC που βασίζεται σε στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA).

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι ο λόγος για αυτή την κατάσταση είναι τα τοξικά φύκια που έχουν εμφανιστεί στην περιοχή.

Σημειώνοντας ότι τα δηλητηριώδη φύκια είναι εποχιακά, οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να επιδεινώσει το πρόβλημα.

«Ακούω από πολλούς ανθρώπους που περπατούν στην παραλία και συναντούν άρρωστα ή νεκρά ζώα», είπε ο David Caron, ερευνητής βιολογικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια.

Ο ερευνητής Ντέιβιντ Κάρον δήλωσε ότι το «δομοϊκό οξύ» που παράγεται από τα φύκια εξαπλώνεται μέσω της τροφικής αλυσίδας μεταξύ των ζώων, και τόνισε ότι τα οστρακοειδή και ορισμένα ψάρια καταναλώνουν αυτό το δηλητήριο και στη συνέχεια είδη όπως τα θαλάσσια λιοντάρια, οι φάλαινες και τα θαλασσοπούλια που τρώνε αυτά τα ζώα δηλητηριάζονται.

Επίσης, πρόσθεσε ότι ομάδες προστασίας των ζώων επεμβαίνουν σε άρρωστα ζώα με όλα τα δυνατά μέσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της NOAA, από αυτή την κατάσταση επηρεάζονται περισσότερο οι παραλίες στη Santa Barbara και Ventura.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.