K.Μητσοτάκης: «Εμείς δημιουργούμε πλούτο στην κοινωνία»! Ναι, το είπε έτσι ακριβώς!

ΗΠΑ-Τουρκία: Κι άλλος βουλευτής ζητά να μη δοθούν τα F-16 λόγω των προκλήσεων προς την Ελλάδα

Ο Ντέιβιντ Σισιλίνι έβαλε στο στόχαστρο την αντισυμμαχική πολιτική της Τουρκίας

ΗΠΑ-Τουρκία: Κι άλλος βουλευτής ζητά να μη δοθούν τα F-16 λόγω των προκλήσεων προς την Ελλάδα

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Πυκνώνουν οι αντιδράσεις Αμερικανών νομοθετών εναντίον του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τη διαρροή που θέλει την αμερικανική κυβέρνηση να ετοιμάζεται να ενημερώσει επισήμως το Κογκρέσο για το αίτημα της Άγκυρας να αγοράσει και να αναβαθμίσει μαχητικά αεροσκάφη F-16. 

Ειδικότερα, ο Δημοκρατικός βουλευτής Ντέιβιντ Σισιλίνι έβαλε στο στόχαστρο την αντισυμμαχική πολιτική της Τουρκίας, υποστηρίζοντας πως μια τέτοια συμπεριφορά δεν πρέπει να επιβραβευθεί με νέα F-16.

Η αντίδραση του βουλευτή από το Ρόουντ Άιλαντ ήρθε να προστεθεί στις αντιρρήσεις που έχει εκφράσει ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, καθώς και οι βουλευτές Γκας Μπιλιράκης, Κρις Πάπας, Νικόλ Μαλλιωτάκη, Τζον Σαρμπάνης, και Φράνκ Παλόνε.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής Ντέιβιντ Σισιλίνι σημείωσε σε ανάρτηση του στο Twitter ότι «υπό την ηγεσία του Ερντογάν, η Τουρκία συνεχίζει να απειλεί την Ελλάδα με πυραύλους, να αναστέλλει την ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ, να θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία και να αγνοεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς κανόνες. Αυτή η συμπεριφορά δεν πρέπει να επιβραβευθεί με νέα F-16».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα θέματα που αναφέρει ο κ. Σισιλίνι βρέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

#038;ab_channel=PronewsTV

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.