ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

«Καμπανάκι ειδικών»: Έως και 10 φορές πιθανότερη η επανάληψη των πλημμυρών στην Ελλάδα

Εκτός της χώρας μας, μεγάλη πιθανότητα έχουν και οι γειτονικές χώρες, όπως οι Τουρκία και Βουλγαρία

«Καμπανάκι ειδικών»: Έως και 10 φορές πιθανότερη η επανάληψη των πλημμυρών στην Ελλάδα

Το «καμπανάκι» κινδύνου κρούουν οι ειδικοί σχετικά με τις πλημμύρες, όπου βάσει έρευνας η υπερθέρμανση έχει κάνει έως και 10 φορές πιο πιθανό να συμβούν ξανά στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Τουρκία και έως και 50 φορές πιο πιθανό στη Λιβύη.

Η έρευνα αυτή έγινε ευρέως γνωστή μέσα από το σημερινό (20/9) δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας, «Libération», αναφέροντας, ότι οι κλιματολόγοι υποστηρίζουν τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω.

Συγκεκριμένα, η Φρεντερίκε Ότο, κλιματολόγος στο Grantham Institute από το Imperial College του Λονδίνου και συν-συγγραφέας της μελέτης, αναφέρεται στην περίπτωση της Λιβύης, ανέφερε ότι: «Η ακριβής έκταση της βροχόπτωσης, σε αυτήν την περιοχή είναι αβέβαιη», λόγω της μη ύπαρξης δεδομένων από μετεωρολογικούς σταθμούς, ωστόσο «σε όλες τις περιπτώσεις, τα μοντέλα υποδεικνύουν συστηματικά μια αύξηση στην ένταση και την πιθανότητα αυτών των φαινομένων».

Για τις Ελλάδα, Βουλγαρία και Τουρκία, η μελέτη της ομάδας WWA εκτιμά έως και 40% περισσότερες βροχοπτώσεις, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, με τους ερευνητές να υπολογίζουν ωστόσο ότι στην κεντρική Ελλάδα, όπου οι βροχοπτώσεις ήταν πιο ακραίες, το συμβάν να είναι «λιγότερο πιθανό» να επαναληφθεί και θα πρέπει να συμβαίνει μόνο «μία φορά κάθε 80 έως 100 χρόνια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η αποψίλωση των δασών και τα σχετικά υψηλά ποσοστά αστικοποίησης έχουν αλλάξει το τοπίο με την πάροδο του χρόνου, αυξάνοντας τον αριθμό των ανθρώπων και των ακινήτων που εκτίθενται σε πλημμύρες και μειώνοντας την αποστράγγιση των όμβριων υδάτων», συμπλήρωσε η γαλλική εφημερίδα στο δημοσίευμα της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ