ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Κανάρια Νησιά: Περισσότεροι από 1.000 μετανάστες έφτασαν χθες – Αύξηση των μεταναστευτικών ροών

Βασικός προορισμός για τους μετανάστες που θέλουν να φτάσουν στην Ισπανία

Κανάρια Νησιά: Περισσότεροι από 1.000 μετανάστες έφτασαν χθες – Αύξηση των μεταναστευτικών ροών

Χθες Σάββατο, περισσότεροι από 1.000 μετανάστες έφτασαν στα ισπανικά Κανάρια Νησιά, αφού έκαναν το επικίνδυνο ταξίδι από την Αφρική, περιλαμβανομένων 320 που επέβαιναν σε ένα πλοιάριο.

Ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι στο νησί Ελ Χιέρο έφτασαν με ένα ξύλινο πλοιάριο 320 μετανάστες, αριθμός ρεκόρ αφίξεων με μία βάρκα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν ένα πλοιάριο που μετέφερε 271 ανθρώπους και το οποίο έφτασε στο ίδιο νησί στις 3 Οκτωβρίου.

Τα Κανάρια Νησιά έχουν αναχθεί στον βασικό προορισμό για τους μετανάστες που προσπαθούν να φτάσουν στην Ισπανία. Φέτος καταγράφεται ρεκόρ αφίξεων μεταναστών από τη Σενεγάλη, όπως και άλλες αφρικανικές χώρες.

Από την 1η Ιανουαρίου ως τις 15 Οκτωβρίου 23.537 μετανάστες έφτασαν στα Κανάρια Νησιά, αύξηση 80% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Εξάλλου την ίδια χρονική περίοδο τουλάχιστον 1.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να κάνουν τον επικίνδυνο διάπλου, με βάση την οργάνωση Walking Borders.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι στις 6 Οκτωβρίου, η ισπανική ακτοφυλακή διέσωσε τα ξημερώματα 262 μετανάστες που επέβαιναν σε τρία πλοία που κατευθύνονταν προς τα Κανάρια Νησιά, καθώς αυξάνονται οι απόπειρες του διάπλου από τις ακτές της Αφρικής προς την Ευρώπη, την ώρα που οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνέρχονται στη Γρανάδα της Ισπανίας αναζητώντας τρόπους για την αποτροπή μιας νέας μεταναστευτικής κρίσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.