ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καύσωνας στην Ευρώπη – Πορτογαλία: Ευθύνεται για περισσότερους από 1.000 θανάτους

Ο υδράργυρος έδειξε πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου την περασμένη εβδομάδα

Καύσωνας στην Ευρώπη – Πορτογαλία: Ευθύνεται για περισσότερους από 1.000 θανάτους

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Πορτογαλία λόγω του πρόσφατου κύματος καύσωνα και οι αρχές προειδοποίησαν σήμερα ότι η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς η θερμοκρασία θα συνεχίσει να αυξάνεται.

«Η Πορτογαλία (…) είναι μεταξύ εκείνων των περιοχών του πλανήτη που θα επηρεαστούν περισσότερο από την ακραία ζέστη», είπε η Γκράσα Φρέιτας, η επικεφαλής της υγειονομικής υπηρεσίας DGS, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters. «Θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για περιόδους υψηλών θερμοκρασιών», πρόσθεσε.

Την περασμένη εβδομάδα το θερμόμετρο έδειχνε πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου στην Πορτογαλία, μια χώρα που πλήττεται από ξηρασία. Μολονότι η θερμοκρασία έπεσε τις τελευταίες ημέρες, η Φρέιτας είπε ότι παραμένει πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Η DGS είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι καταγράφηκαν 238 θάνατοι που συνδέονται με τον καύσωνα από τις 7 μέχρι τις 13 Ιουλίου, όμως η Φρέιτας είπε σήμερα ότι μέχρι τις 18 Ιουλίου ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε στους 1.063.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Κάρλος Αντούνες, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας, ανέφερε ότι με βάση τα δεδομένα, αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν από τον καύσωνα είναι οι ηλικιωμένοι. Στο μέλλον οι θάνατοι θα εξαρτηθούν από τα προληπτικά μέτρα που θα υιοθετήσει ο κόσμος για να προστατευθεί και το αν θα προσαρμοστούν οι υποδομές στα ακραία φαινόμενα.

«Με την κλιματική αλλαγή, αναμένεται ότι θα αυξηθεί η θνησιμότητα και επομένως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα στον τομέα της δημόσιας υγείας για να ελαχιστοποιήσουμε τις επιπτώσεις», εξήγησε.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.