ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Καζάνι που βράζει» η Γαλλία: Νέα επεισόδια και φωτιές για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού (βίντεο)

Αδιέξοδο στη Γαλλία για το συνταξιοδοτικό και νέος γύρος επεισοδίων

«Καζάνι που βράζει» η Γαλλία: Νέα επεισόδια και φωτιές για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού (βίντεο)

Την ώρα που το 69% των Γάλλων επιθυμεί δημοψήφισμα για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος η γαλλική κυβέρνηση εξόργισε εκ νέου τα συνδικάτα την Τρίτη, απορρίπτοντας αιφνίδια τα αιτήματά τους για «παύση» των σχεδίων μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος ώστε να επιτραπεί μια περίοδος διαμεσολάβησης.

Σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έφερε μια αντιδημοφιλή μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος μέσω του κοινοβουλίου, εκατοντάδες χιλιάδες συμμετέχουν στη 10η ημέρα απεργιών και διαμαρτυριών σε όλη τη Γαλλία.

#038;ab_channel=JustAsitis

Στη Λυών, 30.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στη δέκατη μέρα κινητοποίησης σύμφωνα με το διασυνδικαλιστικό, 12.500 σύμφωνα με τη νομαρχία

Αντιπαραθέσεις μεταξύ της αστυνομίας και ορισμένων διαδηλωτών σημειώθηκαν στο Μπορντό.

Τεταμένη ατμόσφαιρα έξω από το γραφείο βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στην πόλη του Saint-Etienne. Οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν την πόρτα.

Στην πόλη Frontignan η αποθήκη πετρελαιοειδών αποκλείστηκε από απεργούς ενώ η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και προκλήθηκε πυρκαγιά.

Στη Λιμ διαδηλωτές έχτισαν την είσοδο του σπιτιού της βουλευτού του κόμματος της δεξιάς, Violette Spillebout.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.