ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κίεβο: Παραιτήθηκε και ο Ουκρανός ΥΦΥΠΑΜ αμέσως μετά τον προσωπάρχη του Ζελένσκι

Εμπλοκή σε «κύκλωμα» διαφθοράς

Κίεβο: Παραιτήθηκε και ο Ουκρανός ΥΦΥΠΑΜ αμέσως μετά τον προσωπάρχη του Ζελένσκι

Ο υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Βιατσεσλάβ Σαποβάλοφ, που είναι επιφορτισμένος με τον εφοδιασμό του στρατεύματος με τρόφιμα και εξοπλισμό, παραιτήθηκε σήμερα το πρωί, επικαλούμενος «κατηγορίες των μέσων ενημέρωσης» για διαφθορά, τις οποίες το υπουργείο του και ο ίδιος δηλώνουν ότι είναι αβάσιμες.

Φυσικά το ουκρανικό ΥΠΑΜ προσπάθησε να αιτιολογήσει την παραίτηση ως «άξια πράξη» αλλά για την «ταμπακιέρα» δεν είπε τίποτε απολύτως.

Αρκετοί υψηλόβαθμοι Ουκρανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν σήμερα την παραίτησή τους μετά τις αποκαλύψεις του Τύπου για καταγγελλόμενες αγορές προμηθειών για το στράτευμα με φουσκωμένες τιμές, γνωστοποίησαν οι αρχές εν μέσω της ρωσικής εισβολής.

Νωρίτερα σήμερα είχε ανακοινώσει την παραίτησή του ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Κίριλο Τιμοσένκο.

«Ευχαρίστησα τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία να κάνω καλές πράξεις κάθε ημέρα και κάθε λεπτό», επεσήμανε ο Τιμοσένκο σε ανάρτησή του στο Telegram.

Η γενική εισαγγελία ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι απομακρύνθηκε από τη θέση του ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας Ολέκσιι Σιμονένκο στο πλαίσιο ανασχηματισμού υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

 Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εισαγγελία για την απομάκρυνσή του δεν δίδεται κάποια αιτιολογία γι’αυτήν την απόφαση, αλλά επισημαίνεται ότι ήταν “σύμφωνα με δική του επιθυμία”.

Με λίγα λόγια υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διαφθοράς στην ουκρανική ιεραρχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κανείς δεν ξέρει όλα αυτά τα όπλα που στέλνουν οι Δυτικοί και τα χρήματα που στέλνουν σε ποιες τσέπες καταλήγουν. Από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία υπήρχαν φήμες ότι ακόμα και μέρος του οπλισμού πωλείται και κάποιοι στο Κίεβο θησαυρίζουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.