ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κολομβία: Στους 20 ο απολογισμός των θυμάτων από την κατολίσθηση – Πέντε παιδιά ανάμεσά τους

Οι καταρρακτώδεις βροχές που συνεχίζονται στην περιοχή κάνουν ακόμα δυσκολότερο το έργο των σωστικών συνεργείων

Κολομβία: Στους 20 ο απολογισμός των θυμάτων από την κατολίσθηση – Πέντε παιδιά ανάμεσά τους

Τους είκοσι έφτασαν οι νεκροί μετά την κατολίσθηση σε δρόμο ο οποίος συνδέει την πρωτεύουσα Μπογοτά με τη νοτιοδυτική Κολομβία, καθώς χθες Τετάρτη σωστικά συνεργεία ανέσυραν ακόμα πέντε πτώματα.

Ο πυραγός Άλβαρο Φαρφάν, επικεφαλής του κολομβιανού πυροσβεστικού σώματος στον νομό Κουντιναμάρκα, όπου εκτυλίχτηκε η τραγωδία δήλωσε ότι «καταμετράμε αυτή τη στιγμή 20 νεκρούς, ανάμεσά τους πέντε παιδιά, ενώ εννέα άνθρωποι συνεχίζουν να αγνοούνται».

Η κατολίσθηση έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη στην Κετάμε, περίπου εξήντα χιλιόμετρα νότια από την Μπογοτά.

Τις έρευνες για να βρεθούν τα θύματα περιπλέκουν οι καταρρακτώδεις βροχές οι οποίες συνεχίζονται στην περιοχή, τόνιζαν νωρίτερα χθες οι αρχές.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, περίπου είκοσι σπίτια χτυπήθηκαν από κατολίσθηση λάσπης και βράχων, την οποία προκάλεσαν ισχυρές βροχές. Προχθές Τρίτη, οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας εντόπισαν 15 πτώματα, ανάμεσά τους αυτά τεσσάρων παιδιών. Αναγκάστηκαν να διακόψουν τις έρευνες όταν έπεσε το σκοτάδι.

Η κατολίσθηση προκάλεσε εξάλλου την κατάρρευση γέφυρας στον δρόμο που συνδέει την πρωτεύουσα της Κολομβίας με τη Βιγιαβισένσιο, τη μεγαλύτερη πόλη στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, με περίπου μισό εκατομμύριο κατοίκους.

Ο οδικός άξονας αυτός, από τους σημαντικότερους της χώρας, θα παραμείνει κλειστός ως τουλάχιστον τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του νομάρχη στην Κουντιναμάρκα. Λόγω της μορφολογίας του εδάφους, οι κατολισθήσεις στη συγκεκριμένη οδό είναι συχνές.

Ο πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο έγραψε στο Twitter ότι «η επανάληψη αυτών των θανατηφόρων γεγονότων απαιτεί να γίνει συζήτηση (…) για βασικά μέτρα προκειμένου να σταθεροποιηθεί η περιοχή», ανακοινώνοντας πως θα γίνουν έκτακτα αεροπορικά δρομολόγια από την Μπογοτά στη Βιγιαβισένσιο για να «αντιμετωπιστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η περίοδος των βροχών στην Κολομβία άρχισε τον Ιούνιο· γενικά, διαρκεί ως τον Νοέμβριο. Την περασμένη χρονιά, οι αρχές έκαναν λόγο για 300 θανάτους και 700.000 πληγέντες σε πλημμύρες και κατολισθήσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.