ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα «φάει» καλά στην Ευρωβουλή η Ελεωνόρα. Θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας!

Κυρίαρχοι οι Ρεπουμπλικανοί: Πήραν το Κογκρέσο – Ισορροπία στην Γερουσία

Συνεχίζουν να κερδίζουν έδρες στην Βουλή των Αντιπροσώπων οι Ρεπουμπλικανοί - Βραχεία κεφαλή και στην Γερουσία

Κυρίαρχοι οι Ρεπουμπλικανοί: Πήραν το Κογκρέσο – Ισορροπία στην Γερουσία

Μία μεγάλη νίκη των Ρεπουμπλικανών καταγράφεται αυτή την στιγμή στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές καθώς κερδίζουν το Κογκρέσο με μεγάλη διαφορά ενώ στην Γερουσία αν και θα υπάρχει ισορροπία τελικά αυτό δεν έχει την ίδια σημασία.

Και αυτό γιατί τα νομοθετικά κείμενα πρέπει να περάσουν πρώτα από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Έτσι με 203 έδρες στα χέρια τους οι Ρεπουμπλικανοί είναι μια ανάσα από την κατοχή της κυριαρχίας του Κογκρέσου καθώς για την πλειοψηφία απαιτούνται 218 Βουλευτές και στην καταμέτρηση να απομένουν να μοιραστούν 56 θέσεις, την ίδια στιγμή που οι Δημοκρατικοί συγκεντρώνουν 176.

Την ίδια στιγμή αυξάνονται και οι θέσεις των εδρών που κερδίζουν οι Ρεπουμπλικανοί για την Γερουσία σε 49 (αν λάβουν 51 θα έχουν και εδώ την πλειοψηφία) παίρνοντας βραχεία κεφαλή από τους Δημοκρατικούς και να απομένουν ακόμα 3 για καταμέτρηση.

Επίσης στα χέρια των Ρεπουμπλικανών βρίσκονται και οι θέσεις κυβερνητών όσων  επέλεξαν την “ατζέντας της λογικής” την οποία έχουν ασπαστεί έναντι των Δημοκρατικών που το μόνο που έχουν καταφέρει πέραν της ΛΟΑΤΚΙ ατζέντας είναι να έχουν φέρει τον πλανήτη στα πρόθυρα του παγκοσμίου πολέμου ενώ στις ΗΠΑ η ακρίβεια και ο πληθωρισμός να γονατίζουν τα νοικοκυριά.

Οι 435 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, 35 έδρες στη Γερουσία και 36 θέσεις κυβερνητών συνιστούσαν το διακύβευμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Το αποτέλεσμα είναι λίγο μαγική εικόνα όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενη ανάλυσή μας καθώς παραβλέπεται το γεγονός πως από τοις 100 έδρες της Γερουσίας μόνο οι 35 τέθηκαν στην εκλογική διαδικασία των ενδιάμεσων εκλογών.

Σε ό,τι αφορά τις 35 αυτές έδρες οι Ρεπουμπλικανοί έχουν κερδίσει τις 19 και οι Δημοκρατικοί τις 16 που σημαίνει πως επί της ουσίας κέρδισαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει επίσης να πούμε πως και στις Πολιτείες που έχασαν οι Ρεπουμπλικανοί είχαν εντυπωσιακή άνοδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.