Λονδίνο: Δημοπρασία αποδείχθηκε «μούφα» – «Πλαστές οι δήθεν επιστολές του Ντίκενς» λέει γραφολόγος

Οι επιστολές με ημερομηνίες 29 Μαρτίου 1855 και 13 Νοεμβρίου 1858, απευθύνονταν στην αγαπημένη του Ντίκενς κατά τα νεανικά του χρόνια

Λονδίνο: Δημοπρασία αποδείχθηκε «μούφα» – «Πλαστές οι δήθεν επιστολές του Ντίκενς» λέει γραφολόγος

Δύο επιστολές που παρουσιάζονταν γραμμένες από τον Κάρολο Ντίκενς τη δεκαετία του 1850, αποσύρθηκαν από δημοπρασία στο Ηνωμένο Βασίλειο, όταν κορυφαίος ακαδημαϊκός τις χαρακτήρισε πλαστές.

Ο δρ Λίον Λίτβακ, ειδικός αναλυτής των επιστολών και των χειρογράφων του Καρολου Ντίκενς, είπε στον Guardian: «Ο γραφικός χαρακτήρας είναι λάθος. Η υπογραφή που πάντα προδίδει. Έχω επιστολές από την ίδια περίοδο που θα επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για πλαστές».

Σάλος με δύο επιστολές σε δημοπρασία

Οι επιστολές με ημερομηνίες 29 Μαρτίου 1855 και 13 Νοεμβρίου 1858, απευθύνονταν στην αγαπημένη του Ντίκενς κατά τα νεανικά του χρόνια, Μαρία Μπέντνελ, με την οποία είχε ανανεώσει την επαφή και στον σύζυγό της, Χένρι Λούις Γουίντερ.

Ο Λίτβακ, αναπληρωτής καθηγητής βικτωριανών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Κουίνς του Μπέλφαστ, έχει επιμεληθεί εκθέσεις του Ντίκενς σε μεγάλα ιδρύματα και οι οίκοι δημοπρασιών τον συμβουλεύονται για την αυθεντικότητα των χειρογράφων που τους αποστέλλονται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τόνισε ότι πλαστογραφίες «γίνονταν κατά καιρούς» και εξέφρασε την έκπληξή του που τα δύο γράμματα θα πωλούνταν περίπου 800 αγγλικές λίρες. «Ένα γράμμα στην αγαπημένη του Ντίκενς θα έπρεπε να πωλείται σε πολύ υψηλότερη τιμή» ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.