ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Meta: Ο εκπρόσωπος της χαρακτηρισμένης ως «εξτρεμιστικής» εταιρείας καταδικάστηκε σε φυλάκιση από τη Ρωσία

Καταδικάστηκε για «δημόσια υποστήριξη της τρομοκρατίας» κατά των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία

Meta: Ο εκπρόσωπος της χαρακτηρισμένης ως «εξτρεμιστικής» εταιρείας καταδικάστηκε σε φυλάκιση από τη Ρωσία

Ρωσικό στρατοδικείο στη Μόσχα καταδίκασε ερήμην τον εκπρόσωπο της Meta Platforms, Άντι Στόουν, σε ποινή εξαετούς φυλάκισης για «δημόσια υποστήριξη της τρομοκρατίας», σύμφωνα με το πρακτορείο RIA.

Λίγο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι ρωσικές αρχές χαρακτήρισαν τη Meta «εξτρεμιστική οργάνωση», μετά την απόφασή της να μην απομακρύνει αναρτήσεις Ουκρανών που καλούν σε βία κατά Ρώσων.

Από τότε, το Facebook και το Instagram, οι δύο μεγάλες πλατφόρμες της Meta, παραμένουν απαγορευμένα στη Ρωσία.

Η δικηγόρος του Στόουν στη Ρωσία, Βαλεντίνα Φλιπένκοβα, δήλωσε ότι θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

Το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών ξεκίνησε πέρυσι έρευνα κατά του Στόουν για εγκληματικές ενέργειες, χωρίς να διευκρινίσει τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το RIA, ο Στόουν είχε δημοσιεύσει σχόλια που υπερασπίζονταν «επιθετικές, εχθρικές και βίαιες πράξεις» εναντίον ρώσων στρατιωτών στην Ουκρανία.

Όλα τα διεθνή μέσα που δεν συμμορφώνονται με το ρωσικό αφήγημα έχουν μπλοκαριστεί στη χώρα από το 2022.

Πρόστιμα έχουν επιβληθεί και στη Google για περιεχόμενο που αποκλίνει από τη ρωσική γραμμή, και τα γραφεία της εταιρείας στη Ρωσία έχουν κηρύξει πτώχευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι στιγμής, η Meta ή ο Στόουν δεν έχουν σχολιάσει την ερήμην καταδίκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.