ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Κάμερον: Από πρωθυπουργός, ΥΠΕΞ με πρώτο ταξίδι στο Κίεβο – Φιλοφρονήσεις με Β.Ζελένσκι αλλά καμία νέα οικονομική δέσμευση

«Προσωπικά ήθελα αυτό να είναι το πρώτο μου ταξίδι», είπε στον πρόεδρο Ζελένσκι

Ν.Κάμερον: Από πρωθυπουργός, ΥΠΕΞ με πρώτο ταξίδι στο Κίεβο – Φιλοφρονήσεις με Β.Ζελένσκι αλλά καμία νέα οικονομική δέσμευση

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας και πρώην πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ταξίδεψε στο Κίεβο για το πρώτο του ταξίδι ως υπουργός, τονίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη στενή σχέση ανάμεσα στη χώρα του και την Ουκρανία.

Η απροειδοποίητη επίσκεψη ήλθε λίγες ημέρες μετά τον -επίσης- αιφνιδιαστικό διορισμό του, ωστόσο δεν έκανε καμία σημαντική ανακοίνωση σχετικά με νέα στρατιωτική βοήθεια.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Κάμερον δεσμεύτηκε ότι η μακροπρόθεσμη βρετανική υποστήριξη προς την Ουκρανία θα συνεχιστεί.

«Προσωπικά ήθελα αυτό να είναι το πρώτο μου ταξίδι. Θαυμάζω τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του ουκρανικού λαού», δήλωσε ο Κάμερον στην αρχή της συνάντησης, βιντεοσκοπημένο υλικό της οποίας δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του Ουκρανού προέδρου.

 «Αυτό που ήθελα να πω με την παρουσία μου εδώ είναι ότι θα συνεχίσουμε να σας παρέχουμε την ηθική υποστήριξη, τη διπλωματική υποστήριξη, την οικονομική υποστήριξη, αλλά πάνω απ’ όλα τη στρατιωτική υποστήριξη που χρειάζεστε, όχι μόνο φέτος και του χρόνου, αλλά για όσο χρειαστεί», είπε ο Κάμερον.

Ωστόσο, δεν υπήρξε άμεση δημόσια δέσμευση για τη μελλοντική χρηματοδότηση της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ανακοίνωση σχετικά με το αν η Βρετανία θα συνεχίσει την προμήθεια όπλων ύψους 2,3 δισ. λιρών ετησίως αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.