Ν.Μεντβέντεφ: «Η απάντηση της Ρωσίας στην ανατίναξη της γέφυρας του Κερτς θα είναι η άμεση καταστροφή των τρομοκρατών»

Η Μόσχα θέτει στο «στόχαστρο» την ουκρανική κυβέρνηση

Ν.Μεντβέντεφ: «Η απάντηση της Ρωσίας στην ανατίναξη της γέφυρας του Κερτς θα είναι η άμεση καταστροφή των τρομοκρατών»

Η Ρωσία πρέπει να δώσει απάντηση στην ανατίναξη της γέφυρας του Κερτς στην Κριμαία με την άμεση καταστροφή των τρομοκρατών, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ θέτοντας ως στόχο της Μόσχας την ίδια την ουκρανική κυβέρνηση.

«Η απάντηση της Ρωσίας σε αυτό το έγκλημα μπορεί να είναι μόνο η άμεση καταστροφή των τρομοκρατών. Όπως συνηθίζεται στον κόσμο. Αυτό περιμένουν οι πολίτες της Ρωσίας» είπε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Ναντάνα Φρίντριχσον, που δημοσιεύτηκε στο κανάλι της στο Telegram .

Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, «πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και δολιοφθορά που διαπράχθηκε από το εγκληματικό καθεστώς του Κιέβου. Δεν υπάρχει αμφιβολία, και δεν υπήρξε. Όλες οι αναφορές και τα συμπεράσματα τείνουν σε αυτό».

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε το Σάββατο, αναφερόμενη στον σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Β.Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντολιάκ, καθώς και σε άλλους Ουκρανούς αξιωματούχους που πανηγυρίζουν για το ανατίναξη της γέφυρας του Κερτς στην Κριμαία, ότι «η αντίδραση του καθεστώτος του Κιέβου στην καταστροφή πολιτικών υποδομών, αποτελεί απόδειξη της τρομοκρατικής φύσης του».

Το Σάββατο γράψαμε ότι η δήλωση της Ρωσίδας εκπροσώπου σημαίνει πως η κυβέρνηση του Κιέβου θα αντιμετωπίζεται εφεξής ως τρομοκράτες.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι θεωρούν πλέον πως έχουν δικαίωμα να τους χτυπήσουν ως «νόμιμους στόχους»  με κάθε τρόπο και μέσον.

Είναι η πρώτη φορά που τους χαρακτηρίζουν τρομοκράτες που σημαίνει ότι θα αποτελούν πρωτεύοντα στόχο βάσει του παγκόσμιου δόγματος αντιμετώπισης των τρομοκρατών, ένα δόγμα που πρωτίστως και κυρίως έχουν εφαρμόσει οι Αμερικανοί.

 Το χτύπημα στην γέφυρα του Κερτς δεν ήταν χτύπημα έστω πολιτικού στόχου με οπλικό σύστημα, αλλά χτύπημα πολιτικού στόχου με την χρήση πολιτικών μέσων δηλαδή ενός φορτηγού με εκρηκτικά που μάλιστα όπως όλα δείχνουν ο οδηγός του είχε άγνοια για την τοποθέτησή τους και τελικώς δολοφονήθηκε κατά την έκρηξή του, όπως και άλλοι δύο άμαχοι που διέρχονταν με τα οχήματά τους από την γέφυρα εκείνη την στιγμή.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτήρισε την επίθεση σε πολιτικό στόχο και κατά αμάχων κρατική τρομοκρατία και δήλωσε ευθέως ότι για το χτύπημα στη γέφυρα ευθύνεται η κυβέρνηση του Κιέβου.

«Οι δράστες, οι αυτουργοί και οι εντολείς είναι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες», είπε ο Πούτιν στην συνάντηση με τον επικεφαλής της ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία. Πρόκειται για μια τρομοκρατική πράξη που στόχευε στην καταστροφή μιας πολιτικής υποδομής κρίσιμης σημασίας» ανέφερε, σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Κρεμλίνου στο Telegram.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.