N.Πεσκόφ: «Απαραίτητος ο διάλογος ΗΠΑ-Ρωσίας παρά τις προσβολές Μπάιντεν για την ασφάλεια του κόσμου»

Δεν αποκλείεται μία μελλοντική συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού και του Ρώσου προέδρου

N.Πεσκόφ: «Απαραίτητος ο διάλογος ΗΠΑ-Ρωσίας παρά τις προσβολές Μπάιντεν για την ασφάλεια του κόσμου»

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, δήλωσε σε δημοσιογράφους την Τρίτη ότι «ένας διάλογος μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας είναι απαραίτητος ακόμα και μετά τις προσβολές του προέδρου Μπάιντεν στο πρόσωπο του Πούτιν», σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.

Όπως είπε οι προσωπικές προσβολές του Μπάιντεν στον Πούτιν έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις των δύο χωρών αλλά ο διάλογος είναι σε κάθε περίπτωση απαραίτητος και προς το συμφέρον όλου του κόσμου.

«Οι προσωπικές προσβολές δεν μπορούν παρά να αφήσουν το σημάδι τους στις σχέσεις μεταξύ των αρχηγών κρατών. Ειδικά οι προσωπικές προσβολές, οι οποίες γενικά δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στη ρητορική ενός αρχηγού κράτους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, «Φυσικά, ο παράγοντας αυτός έχει αρνητικό αντίκτυπο».

Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε ο Πεσκόφ, «ο διάλογος μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι απαραίτητος σε κάθε περίπτωση». «Είναι απαραίτητος όχι μόνο για τα συμφέροντα των δύο χωρών μας, αλλά και για τα συμφέροντα ολόκληρου του κόσμου.

Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να μιλήσουμε για τα θέματα στρατηγικής σταθερότητας, ασφάλειας κ.ο.κ., δηλαδή για τα θέματα εκείνα που μόνο εμείς μπορούμε και πρέπει να συζητήσουμε», δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έτσι απάντησε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σε ερώτηση για το αν ο Πούτιν βλέπει την ανάγκη να συναντηθεί με τον Μπάιντεν και αν έχει διάθεση να μιλήσει μετά τις προσβολές στην προσφώνησή του. Νωρίτερα, ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας νέας προσωπικής συνάντησης με τον Ρώσο πρόεδρο, αλλά δήλωσε ότι η προοπτική οργάνωσης πιθανών συνομιλιών εξαρτάται από την ατζέντα τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.