ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Νέα επικίνδυνη μόδα στο ΤikTok: 12χρονη κρεμάστηκε για χάρη του «choking challenge»

Το παιδί εντοπίστηκε νεκρό στο σπίτι του

Νέα επικίνδυνη μόδα στο ΤikTok: 12χρονη κρεμάστηκε για χάρη του «choking challenge»

«Είμαστε απαρηγόρητοι, επειδή της δώσαμε τόση αγάπη», δήλωσε η θεία του θύματος, Λόρα Λουκ στην Jam Press για την τραγωδία, η οποία συνέβη σε πόλη της επαρχίας Σάντα Φε.

Η ανιψιά της, Μιλάγκρος Σότο εντοπίστηκε νεκρή στο σπίτι της αφού φέρεται να συμμετείχε στο «choking challenge» – ένα από τα πολλά επικίνδυνα και θανατηφόρα trends που κυκλοφορούν στο TikTok. Η ανήλικη βρέθηκε κρεμασμένη από μια αυτοσχέδια θηλιά, ανέφερε το τοπικό μέσο El Litoral.

Γνωστή και ως «blackout challenge», η επικίνδυνη δοκιμασία ενθαρρύνει τους χρήστες να προκαλέσουν στον εαυτό τους ασφυξία μέχρι να λιποθυμήσουν. Ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι το συγκεκριμένο viral trend είναι δυνητικά επικίνδυνο – και μπορεί να οδηγήσει σε λιποθυμία, εγκεφαλική βλάβη, επιληπτικές κρίσεις, ακόμη και θάνατο.

Η Μιλάγκρος Σότο δεν είναι το πρώτο παιδί που χάνεται με τραγικό τρόπο από την εν λόγω πρόκληση. Στη διάρκεια του καλοκαιριού, οι Λέον Μπράουν, 14 ετών, και Άρτσι Μπάτερσμπι, 12 ετών, από το Ηνωμένο Βασίλειο φέρεται να πέθαναν εξαιτίας του ίδιου challenge.

Η 12χρονη είχε δοκιμάσει την πρόκληση δύο φορές με επιτυχία, αλλά απέτυχε να αφαιρέσει τη θηλιά στην τρίτη προσπάθεια, σύμφωνα με την Jam Press. «Την τρίτη φορά, δεν μπόρεσε να αφαιρέσει το σχοινί από το λαιμό της», είπε η θεία της για το τραγικό περιστατικό, το οποίο φέρεται να καταγράφηκε στην κάμερα.

Τα κίνητρα της Μιλάγκρος Σότο για την απόπειρα του θανατηφόρου τρικ δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί. Ωστόσο, η θεία της υποστήριξε ότι η μαθήτρια είχε λάβει ένα μήνυμα στο WhatsApp με το link του challenge, αφού δέχθηκε μπούλινγκ στο σχολείο.

«Κάποιος την ενθάρρυνε»

«Πιστεύω ότι κάποιος την ενθάρρυνε να το κάνει», επέμεινε. «Υπέφερε πολύ από το μπούλινγκ. Μας είπε ότι κανείς δεν την ήθελε στο σχολείο επειδή ήταν όμορφη με ξανθά μαλλιά». 

Η θεία της πρόσθεσε επίσης ωστόσο ότι έχει «πολλές αμφιβολίες για όλα όσα συνέβησαν», καθώς «ήταν ένα πολύ έξυπνο κορίτσι».

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα στην προσπάθεια να βρουν την άκρη του νήματος του θανάτου της έφηβης.

Την ίδια στιγμή, συντετριμμένη είναι η κοινότητα με την ξαφνική απώλεια της 12χρονης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στηρίζουμε την οικογένεια της μαθήτριάς μας σε αυτή τη φρικτή στιγμή», δήλωσε εκπρόσωπος του σχολείου, όπου φοιτούσε, περιγράφοντας την Μιλάγκρος Σότο ως «σπουδαία μαθήτρια, φίλη, γλυκιά, καλή και ευγενική».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.