Τηλεφωνική επικοινωνία των ηγετών Τουρκίας και Γαλλίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εμανουέλ Μακρόν είχε σήμερα Πέμπτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Τούρκο πρόεδρο να συγχαίρει τον Γάλλο ομόλογό του για την επανεκλογή του, ενώ συζήτησαν και για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία μέσω της διπλωματίας, δήλωσε ότι είναι σημαντικό να υποστηριχθεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων», ανέφερε το γραφείο του Ερντογάν σε ανακοίνωσή του.

«Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης, ο Ερντογάν συνεχάρη τον Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του στη γαλλική προεδρία», προστίθεται.

Οι δεσμοί της Άγκυρας με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, δηλαδή τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία, είναι περίπλοκοι για μια σειρά από ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς από την Τουρκία των ρωσικών αμυντικών συστημάτων S-400 από τη Ρωσία και των κινήσεών της στη Συρία, τη Λιβύη, το Ναγκόρνο-Καραμπάχ και την ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν και ο Μακρόν έχουν ανταλλάξει σκληρές εκφράσεις σε αρκετές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια. Οι εντάσεις, ωστόσο, έχουν μειωθεί τους τελευταίους μήνες, αφού οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εργαστούν για την αποκατάσταση των σχέσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι είναι καλό για τις σχέσεις Τουρκίας-Γαλλίας το γεγονός ότι ο Μακρόν επανεξελέγη πρόεδρος.