ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ο Τ.Σόρος μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Μπορεί να είναι η αρχή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου»

«Μόνη λύση που θα μπορέσει να διασφαλίσει τον πολιτισμό είναι η ήττα της Ρωσίας και του Βλαντίμιρ Πούτιν»

Ο Τ.Σόρος μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία: «Μπορεί να είναι η αρχή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου»

Από το Νταβός επέλεξε ο πανταχού παρόν, 91χρονος Τ.Σόρος να μιλήσει για το… δυσοίωνο μέλλον του πλανήτη, με επίκεντρο να είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Η επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία ίσως είναι η αρχή του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου και ο πολιτισμός μας μπορεί να μην επιβιώσει, τόνισε ο Τζορτζ Σόρος σε ομιλία του στο πλαίσιο του Φόρουμ στο Νταβός.

Ως μόνη λύση που θα μπορέσει να διασφαλίσει τον πολιτισμό είναι η ήττα της Ρωσίας και του Βλαντίμιρ Πούτιν και μάλιστα το συντομότερο δυνατό.

Ο Σόρος βλέπει τον πόλεμο στην Ουκρανία σαν μέρος της ευρύτερης σύγκρουσης ανάμεσα στις ανοιχτές και τις κλειστές κοινωνίες, όπως είναι η Ρωσία και η Κίνα, οι οποίες είναι σε φάση ανόδου. Και οι δύο είναι κοινωνίες όπου το άτομα υποτάσσεται στο κράτος.

Επιπλέον ο Σόρος είπε ότι ο Πούτιν θεωρεί πια την επίθεση λάθος και ότι είναι έτοιμος να διαπραγματευτεί εκεχειρία. Ωστόσο, συνεχίζει ο επενδυτής, ακόμη και η εκεχειρία είναι μη διατηρίσιμη, γιατί δεν μπορεί να  εμπιστευτεί κανένας τον Ρώσο πρόεδρο.

«Οσο πιο αδύναμος γίνεται, τόσο πιο απρόβλεπτος γίνεται», εξηγεί.

Σε ό,τι αφορά την ΕΕ και τη ροή του φυσικού αερίου από τη Ρωσία, ο Σόρος είπε ότι η Ευρώπη θα έπρεπε να το είχε αντιληφθεί αυτό.

«Η κίνηση της Ρωσίας πραγματικά ‘πονά’» την Ευρώπη, λέει.

Για την έκβαση του πολέμου, αν και απέφυγε να κάνει μια σαφή πρόβλεψη, ο Σόρος είπε ότι «η Ουκρανία μπορεί να το παλέψει» και να επικρατήσει.

Ο τόνος του Σόρος για το μέλλον του κόσμου ήταν απαισιόδοξος. Βλέπει ότι τα… καταπιεστικά καθεστώτα είναι σε άνοδο και οι ανοιχτές κοινωνίες υπό πολιορκία.

«Η Ρωσία και η Κίνα είναι οι μεγαλύτερες απειλές στην ανοιχτή κοινωνία», είπε, για να προσθέσει ότι το Πεκίνο με τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη συνέλεξε δεδομένα για τις ζωές των πολιτών με έναν άκρως επιθετικό τρόπο.

Επέκρινε ακόμη και την πολιτική μηδενικής ανοχής κατά της Covid από την Κίνα, λέγοντας ότι όχι απλά απέτυχε, αλλά και έφερε την Σαγκάη στα πρόθυρα εξέγερσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ηταν λάθος αυτή η πολιτική και για τον ίδιο τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, τόνισε ο Σόρος που θα του κοστίσει και επιρροή, αλλά και την τρίτη θητεία που τόσο επιθυμεί.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.