ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Παραγουάη: Καθαιρέθηκε πρώην προσωπάρχης υπουργείου επειδή υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με κράτος που δεν υπάρχει (βίντεο)

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «διαδικαστικά λάθη» του στελέχους του

Παραγουάη: Καθαιρέθηκε πρώην προσωπάρχης υπουργείου επειδή υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με κράτος που δεν υπάρχει (βίντεο)

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην Παραγουάη, όπου πρώην προσωπάρχης του υπουργείου Γεωργίας, καθαιρέθηκε επειδή υπέγραψε ένα μνημόνιο συνεργασίας, με μια ανύπαρκτη χώρα.

Την καθαίρεσή του ανακοίνωσε ο ίδιος ο Τσαμόρο στους δημοσιογράφους και εξήγησε ότι η αιτία ήταν ότι τον Οκτώβριο υπέγραψε μια συμφωνία με εκπροσώπους των «Ηνωμένων Πολιτειών της Καϊλάσα», ενός ανύπαρκτου νησιού βόρεια της Νότιας Αμερικής.

«Ήρθαν και εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν την Παραγουάη. Παρουσίασαν πολλά σχέδια, τους ακούσαμε και ιδού» είπε ο Τσαμόρο, παραδεχόμενος ότι τον εξαπάτησαν. Οι δύο «απεσταλμένοι» έγιναν μάλιστα δεκτοί για λίγο από τον υπουργό Κάρλος Χιμένες.

Στο μνημόνιο, που φέρει τη σφραγίδα του υπουργείου, ο Τσαμόρο «συγχαίρει τον εντιμότατο Νιτιανάντα Παραμασίβαμ, τον ηγεμόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Καϊλάσα και εκτιμά τη συμβολή του στον ινδουισμό, την ανθρωπότητα και τη Δημοκρατία της Παραγουάης».

Συνιστά «η κυβέρνηση της Παραγουάης να επιδιώξει ενεργά τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Καϊλάσα και στηρίζει την ένταξη τους σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων και στα Ηνωμένα Έθνη».

Σύμφωνα με πολλά μέσα ενημέρωσης της Παραγουάης, ο «εντιμότατος ηγεμόνας» της Καϊλάσα είναι στην πραγματικότητα ένας Ινδός, καταζητούμενος στη χώρα του.

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του έκανε λόγο για «διαδικαστικά λάθη» του στελέχους του, τονίζοντας ότι το εν λόγω έγγραφο «δεν μπορεί να θεωρείται επίσημο» γιατί συντάχθηκε «χωρίς έγκριση και χωρίς την απαιτούμενη δικαιοδοσία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διαβεβαιώνει επίσης ότι δεν έχει «καμία νομική ή διοικητική υποχρέωση» απέναντι στο ανύπαρκτο κράτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.