ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Παράθυρο» διαλόγου με τις ΗΠΑ ανοίγει το Κρεμλίνο: «Αν θέλουν ας φέρουν στο τραπέζι το Κίεβο»

Δηλώσεις του Ν.Πεσκόφ

«Παράθυρο» διαλόγου με τις ΗΠΑ ανοίγει το Κρεμλίνο: «Αν θέλουν ας φέρουν στο τραπέζι το Κίεβο»

Παράθυρο διαλόγου με τις ΗΠΑ αφήνει ανοιχτό το Κρεμλίνο για τυχόν διαπραγματεύσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να συνομιλήσει απευθείας με το Κίεβο.

Σύμφωνα με το Reuters, το Κρεμλίνο κατηγόρησε την Πέμπτη το Κίεβο ότι μετατοπίζει τους στόχους όσον αφορά τις πιθανές ειρηνευτικές συνομιλίες και ότι δεν μπορεί να φανταστεί τη συμμετοχή του σε δημόσιες διαπραγματεύσεις και κάλεσε την Ουάσινγκτον να ωθήσει το Κίεβο προς τη διπλωματία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε θέση να λάβουν υπόψη τις ανησυχίες της Ρωσίας και θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν το Κίεβο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν το επιθυμεί.

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία είχε αλλάξει τη θέση της σχετικά με το αν ήθελε καν να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της εννεάμηνης σύγκρουσης και δεν μπορεί να βασιστεί σε αυτήν για οποιαδήποτε διπλωματικό διάλογο.

«Στην αρχή διαπραγματεύονται, στη συνέχεια αρνούνται να διαπραγματευθούν, στη συνέχεια εγκρίνουν έναν νόμο που απαγορεύει διαπραγματεύσεις οποιουδήποτε είδους, στη συνέχεια λένε πως θέλουν διαπραγματεύσεις, αλλά δημόσιες», είπε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

«Ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να φανταστούμε δημόσιες διαπραγματεύσεις… Ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι Ουκρανοί δεν θέλουν οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις», πρόσθεσε.

Ο Πεσκόφ είπε πως σε αυτό το πλαίσιο η Μόσχα θα συνεχίσει αυτό που αποκαλεί “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” και πως τα πυραυλικά πλήγματα σε στόχους στην Ουκρανία είναι συνέπεια της έλλειψης προθυμίας του Κιέβου να συναντηθεί [με τη Μόσχα] στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Χθες, ο Πεσκόφ εξήρε την αντίδραση των ΗΠΑ στο περιστατικό με τον πύραυλο στην Πολωνία, μετά τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν πως είναι «απίθανο» ο πύραυλος να ήταν ρωσικός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αξίζει να σημειωθεί η συγκρατημένη και πολύ πιο επαγγελματική αντίδραση της αμερικανικής πλευράς και του Αμερικανού προέδρου» δήλωσε ο Πεσκόφ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.