Στους δρόμους ο κόσμος λόγω του σεισμού

Σεισμός 5,5 βαθμών ταρακούνησε το Περού, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους της πρωτεύουσας και των περιχώρων.

Ο ισχυρός σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Λίμα και τα περίχωρά της χθες Πέμπτη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Σύμφωνα με το εθνικό σεισμολογικό κέντρο του Περού, η δόνηση σημειώθηκε στις 16:55 τοπική ώρα (00:55 σήμερα ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 30 χιλιόμετρα δυτικά από την Τσίλκα, παραθαλάσσια πόλη 70 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 49 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε «ιδιαίτερα αισθητός» στη Λίμα, πάντως «καμιά ζημιά δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής» και συνεχίζουν να παρακολουθούνται «ευάλωτες περιοχές», ανέφερε η περουβιανή Πολιτική Προστασία μέσω Twitter.

Περού: Στους δρόμους ο κόσμος λόγω του σεισμού

Σε αρκετές συνοικίες της περουβιανής πρωτεύουσας, κόσμος βγήκε στον δρόμο προληπτικά, ανάμεσά τους αρκετοί κοινοβουλευτικοί, που συμμετείχαν σε συνεδρίαση του Κογκρέσου, σύμφωνα με πλάνα που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Περού βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς στον Ειρηνικό Ωκεανό, περιοχή με έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα. Την 7η Ιανουαρίου, σεισμός 5,6 βαθμών έπληξε τη Λίμα και γειτονικές πόλεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννέα άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε πολλά σπίτια.