Περού: Σεισμός 5,5 Ρίχτερ ταρακούνησε την πρωτεύουσα Λίμα

Στους δρόμους ο κόσμος λόγω του σεισμού

Περού: Σεισμός 5,5 Ρίχτερ ταρακούνησε την πρωτεύουσα Λίμα

Σεισμός 5,5 βαθμών ταρακούνησε το Περού, προκαλώντας πανικό στους κατοίκους της πρωτεύουσας και των περιχώρων.

Ο ισχυρός σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Λίμα και τα περίχωρά της χθες Πέμπτη, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Σύμφωνα με το εθνικό σεισμολογικό κέντρο του Περού, η δόνηση σημειώθηκε στις 16:55 τοπική ώρα (00:55 σήμερα ώρα Ελλάδας) και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 30 χιλιόμετρα δυτικά από την Τσίλκα, παραθαλάσσια πόλη 70 χιλιόμετρα νότια από την πρωτεύουσας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 49 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε «ιδιαίτερα αισθητός» στη Λίμα, πάντως «καμιά ζημιά δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής» και συνεχίζουν να παρακολουθούνται «ευάλωτες περιοχές», ανέφερε η περουβιανή Πολιτική Προστασία μέσω Twitter.

Περού: Στους δρόμους ο κόσμος λόγω του σεισμού

Σε αρκετές συνοικίες της περουβιανής πρωτεύουσας, κόσμος βγήκε στον δρόμο προληπτικά, ανάμεσά τους αρκετοί κοινοβουλευτικοί, που συμμετείχαν σε συνεδρίαση του Κογκρέσου, σύμφωνα με πλάνα που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Περού βρίσκεται πάνω στον λεγόμενο Δακτύλιο της Φωτιάς στον Ειρηνικό Ωκεανό, περιοχή με έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα. Την 7η Ιανουαρίου, σεισμός 5,6 βαθμών έπληξε τη Λίμα και γειτονικές πόλεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν εννέα άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε πολλά σπίτια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.