ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Πορτογαλία: Παρατεταμένο κύμα καύσωνα και ανησυχία για πυρκαγιές

«Προβλέπουμε ένα παρατεταμένο κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες πολύ πάνω από τον μέσο όρο για την εποχή

Πορτογαλία: Παρατεταμένο κύμα καύσωνα και ανησυχία για πυρκαγιές

Η Πορτογαλία η οποία μαστίζεται εδώ και έναν μήνα από ξηρασία, θα βρεθεί αντιμέτωπη από αύριο (8/7) από ένα κύμα καύσωνα με τον κίνδυνο δασικών πυρκαγιών.

«Η κυβέρνηση θα εκδώσει μια προειδοποίηση με στόχο να περιοριστεί κάθε δραστηριότητα που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τον πληθυσμό», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Ζοσέ Λουίς Καρνέιρο, μετά τη συνεδρίαση της ηγεσίας της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στην Πορτογαλία.

Η αύξηση του επιπέδου συναγερμού, που θα ισχύει μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, θα επιτρέψει στις αρχές «να κινητοποιήσουν τα αναγκαία μέσα» για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα τις επόμενες ημέρες, πρόσθεσε ο υπουργός.

Περίπου χίλιοι πυροσβέστες προσπαθούσαν μέχρι αργά απόψε να θέσουν υπό έλεγχο τρεις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν νωρίτερα στην κεντρική και τη βόρεια Πορτογαλία, στις περιφέρειες Σανταρέμ, Αβέιρο και Γκουάρντα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία (IMPA) προβλέπει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Πέμπτη. Στις ζώνες που βρίσκονται μακρύτερα από τις ακτές, στα νότια και στις κοιλάδες του Τάγου και του Ντούρου, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 βαθμούς και σε κάποιες περιοχές ακόμη και τους 42.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Προβλέπουμε ένα παρατεταμένο κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες πολύ πάνω από τον μέσο όρο για την εποχή» ανέφερε ο μετεωρολόγος Ζορζέ Πόντε στο Γαλλικό Πρακτορείο, εκτιμώντας ότι «μπορεί να σπάσουν ρεκόρ» στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.