ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρωτοφανείς πλημμύρες στο Πακιστάν – Πολυτελές ξενοδοχείο παρασύρθηκε από τα νερά (βίντεο)

Η κακοκαιρία πλήττει τη χώρα από τον Ιούνιο με απολογισμό 937 θύματα

Πρωτοφανείς πλημμύρες στο Πακιστάν – Πολυτελές ξενοδοχείο παρασύρθηκε από τα νερά (βίντεο)

Σοακριστικές είναι οι εικόνες από το Πακιστάν, που καταγράφουν τη στιγμή που τα νερά των πλημμυρών σαρώνουν ένα πολυτελές ξενοδοχείο, ενώ πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ορμητικά νερά σαν τσουνάμι διέλυσαν τα θεμέλια του ξενοδοχείου Νew Honeymoon των 150 δωματίων στο Καλάμ – που φέρεται να είναι το μεγαλύτερο και διασημότερο στην κοιλάδα Σουάτ του βορειοδυτικού Πακιστάν – προτού παρασύρουν ολόκληρο το κτίριο.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Σαχμπάζ Σαρίφ απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα για βοήθεια στην αντιμετώπιση των φονικών πλημμυρών, που ανάγκασαν την κυβέρνηση της χώρας του να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

#038;ab_channel=Simvid

Σφοδρές βροχοπτώσεις σαρώνουν το Πακιστάν από τα μέσα Ιουνίου με τον απολογισμό των θυμάτων των φονικών πλημμυρών να έχει φθάσει μέχρι τώρα τους 937, εκ των οποίων το ένα τρίτο είναι παιδιά.

Η εποχή των μουσώνων ξεκινά στη χώρα συνήθως τον Ιούλιο, αλλά φέτος άρχισε έναν μήνα νωρίτερα.

Στα βίντεο που μετέδωσαν πακιστανικά δίκτυα καταγράφεται η δραματική κατάρρευση του ξενοδοχείου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το αριστερό τμήμα του κτιρίου υποχωρεί πρώτο, αλλά λίγες στιγμές αργότερα παρασύρεται ολόκληρο το κτίριο από τα ορμητικά νερά.

Σε βίντεο που τραβήχτηκε από άλλη γωνία διακρίνονται άνθρωποι να σπεύδουν πανικόβλητοι να απομακρυνθούν καθώς το ξενοδοχείο εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια τους.

#038;ab_channel=LebakTv

Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, δεν υπάρχουν θύματα καθώς το προσωπικό και οι τουρίστες είχαν εγκαταλείψει από την Τετάρτη το ξενοδοχείο, υπακούοντας στις εντολές των πακιστανικών Αρχών για προληπτική εκκένωση του κτιρίου.

170.000 σπίτια καταστράφηκαν από τις πλημμύρες στο Πακιστάν

Οι φονικές πλημμύρες κατάφεραν σφοδρό πλήγμα στο Πακιστάν, καταστρέφοντας 170.000 σπίτια, εξαφανίζοντας δρόμους από το χάρτη και γκρεμίζοντας κάπου 150 γέφυρας, σύμφωνα με την αρμόδια Υπηρεσία Διαχείρισης Εθνικών Καταστροφών.

«Ο εφιάλτης των συνεχιζόμενων βροχών προκάλεσε καταστροφές σε ολόκληρη τη χώρα. Μαζί θα τα ξαναχτίσουμε καλύτερα από πριν», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός του Πακιστάν.

Ο Σαρίφ είπε ότι το εύρος των καταστροφών που προκάλεσαν οι νεροποντές και οι πλημμύρες αυτή τη φορά ήταν χειρότερο από το 2010, όταν κάπου 1.700 άτομα έχασαν τις ζωές τους από τις πλημμύρες. Ο ίδιος επέρριψε την ευθύνη για την τραγωδία στον «τρόμο της κλιματικής αλλαγής».

Αν και τα νερά από τις πλημμύρες υποχώρησαν σε κάποιες περιοχές του Πακιστάν, δραματική παραμένει η κατάσταση στην επαρχία Σιντ, όπου οι διασώστες χρησιμοποιούν σκάφη για την απομάκρυνση κατοίκων. Χιλιάδες πλημμυροπαθείς ζουν σε αυτοσχέδια καταλύματα και αντίσκηνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάπου 6.500 στρατιώτες μετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και μέχρι στιγμής έχουν εκκενώσει πάνω από 40.000 άτομα. Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε την Πέμπτη χρηματική βοήθεια ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων για τις υπηρεσίες αρωγής του και τις συνεργαζόμενες οργανώσεις στο Πακιστάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.