ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σ.Λαβρόφ: «Το ΑΕΠ των BRICS θα υπερβεί σημαντικά εκείνο των χωρών του G7»

Τι είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών

Σ.Λαβρόφ: «Το ΑΕΠ των BRICS θα υπερβεί σημαντικά εκείνο των χωρών του G7»

Το συνολικό ΑΕΠ των χωρών BRICS μετά την ένταξη των νέων μελών τους το 2024 θα ξεπεράσει σημαντικά εκείνο των χωρών της Ομάδας των Επτά (G7), δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου μετά από συνομιλίες με τον Ινδό ομόλογό του, Subrahmanyam Jaishankar.

«Το συνολικό ΑΕΠ των BRICS στη νέα σύνθεση θα υπερβαίνει ήδη σημαντικά εκείνο της G7», δήλωσε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Ρωσίας.

Ο Λαβρόφ σημείωσε ότι το μερίδιο των χωρών του Παγκόσμιου Νότου και της Παγκόσμιας Ανατολής στη συνολική παγκόσμια οικονομία αυξάνεται. Ειδικότερα, αυτό συμβαίνει λόγω των πολυάριθμων λαθών και των απαράδεκτων βημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους.

«Η τάση αυτή θα ενισχυθεί, μεταξύ άλλων σε σχέση με την επέκταση των BRICS», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Όπως σημείωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, η Μόσχα και το Νέο Δελχί δεν αποδέχονται στρεβλώσεις των αρχών του διεθνούς δικαίου, καθώς και της ανάπτυξης των ελεύθερων αγορών και του θεμιτού ανταγωνισμού.

«Η εμπιστοσύνη στη Δύση έχει υπονομευθεί σε μεγάλο βαθμό, οπότε τώρα υπάρχουν ακόμη περισσότεροι λόγοι να βασιστούμε στο ρόλο της παγκόσμιας πλειοψηφίας στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, όχι σε βάρος κανενός, αλλά στη βάση του αμοιβαίου οφέλους», δήλωσε ο Λαβρόφ.

Η ομάδα BRICS περιλαμβάνει σήμερα τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική. Μετά τη σύνοδο κορυφής των BRICS στις 22-24 Αυγούστου στο Γιοχάνεσμπουργκ, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Cyril Ramaphosa ανακοίνωσε τη διεύρυνση της ομάδας. Την 1η Ιανουαρίου 2024, τα νέα μέλη Αίγυπτος, Ιράν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Αιθιοπία θα ενταχθούν επίσημα στις BRICS.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Αργεντινή έγινε επίσης δεκτή για ένταξη, αλλά η νέα κυβέρνηση του προέδρου Χαβιέρ Μίλεϊ, επικριτή των BRICS, επανεξετάζει επί του παρόντος αν το Μπουένος Άιρες θα πρέπει να ενταχθεί στην ομάδα. Η Ρωσία θα αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία των BRICS την 1η Ιανουαρίου 2024.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.