Τρίτη καταγγελία βιασμού για την Ελληνίδα υπουργό του Μακρόν – «Άρχισα να κλαίω αλλά αυτή με βίασε από παντού»

Κατηγορείται ότι πραγματοποίησε κολπική και πρωκτική διείσδυση χωρίς την συγκατάθεση των ασθενών της

Τρίτη καταγγελία βιασμού για την Ελληνίδα υπουργό του Μακρόν – «Άρχισα να κλαίω αλλά αυτή με βίασε από παντού»

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία καθώς μετά τις δύο πρώτες καταγγελίες για βιασμό σε βάρος της Ελληνίδας υπουργού του Εμάνουελ Μακρόν, Χρυσούλας Ζαχαροπούλου έρχεται να προστεθεί και μία τρίτη.

Η υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών της κυβέρνησης Μακρόν ερευνάται από την εισαγγελία του Παρισιού μετά από δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν σε βάρος της για βιασμό, για πράξεις που φέρονται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως γυναικολόγος.

Μετά από τις αποκαλύψεις του περιοδικού «Marianne», το γαλλικό δίκτυο BFMTV αναφέρει ότι τον τελευταίο μήνα κατατέθηκαν δύο μηνύσεις σε βάρος της Ζαχαροπούλου από δύο γυναίκες, για «διείσδυση χωρίς συναίνεση», με τις γυναίκες καταγγέλλουν ότι βιάστηκαν.

Πρόκειται για περιστατικά που φέρονται να σημειώθηκαν σε ιατρικό περιβάλλον, το 2016.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, η Ελληνίδα υφυπουργός κατηγορείται ότι πραγματοποίησε ιατρικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της κολπικής ή πρωκτικής διείσδυσης, χωρίς την συγκατάθεση των ασθενών της.

Μιλώντας στο γαλλικό Πρακτορεία, μια τρίτη γυναίκα με το ψευδώνυμο «Jade» δηλώνει ότι δέχτηκε και εκείνη με τη σειρά της σεξουαλική επίθεση από την Χ. Ζαχαροπούλου, όταν την επισκέφτηκε στο ιατρείο της με πρόβλημα ενδομητρίωσης.

Τρίτη καταγγελία

Η 26χρονη σήμερα γυναίκα αναφέρει ότι επισκέφτηκε την γυναικολόγο το 2016 και ότι την εξέτασε παρουσία ενός ασκούμενου γιατρού.

«Ανάγκασε τον ασκούμενο γιατρό να με εξετάσει» καταγγέλλει η γυναίκα και περιγράφει:

«Εκείνη ένιωθε ότι δεν αισθανόμουν καθόλου άνετα, ούτε εκείνος, το σώμα μου ήταν κλειστό, μπλοκαρισμένο, το ένιωθε. Τότε ήρθε η σειρά της. Μου είπε, χρησιμοποιώντας γνωστούς όρους: “Θα πρέπει να ανοίξεις. Εγώ, δεν είμαι αυτός”. Προσπαθούσε, προσπαθούσε, δεν ήταν καθόλου χαρούμενη. Εγώ ήμουν πολύ νευρική και μπλοκαρισμένη», δήλωσε, ενώ αναφέρει ότι δεν θυμάται αν η γυναικολόγος είχε λάβει την συγκατάθεσή της πριν προχωρήσει στην εξέταση.

«Δεν μπορούσα να ανασάνω»

Την ίδια ώρα, οι δύο γυναίκες που υπέβαλλαν μήνυση κατά της υφυπουργού, μίλησαν για όσα βίωσαν, σε εκπομπή του «TMC».

Σύμφωνα με την πρώτη καταγγέλλουσα, η Ζαχαροπούλου, της έκανε εξέταση ορθού με το ζόρι, ενώ εκείνη την είχε αρνηθεί: «Της λέω όχι. Βλέπω ότι δεν με ακούει και φοράει το ιατρικό γάντι της. Άρχισα να κλαίω. Δεν μπορούσα να μιλήσω, δεν μπορούσα να ανασάνω, ένιωθα αποκομμένη απ’ όλα. Έκλαιγα σιωπηλά. Είπα ότι πονούσα και εκείνη μου είπε: “Όχι, όλα καλά, είναι απλώς μια ψηφιακή εξέταση ορθού”».

Από πλευράς της, η δεύτερη γυναίκα που μήνυσε την υφυπουργό του Μακρόν, περιγράφει υποβλήθηκε σε «κολπική εξέταση χωρίς να της πει τίποτε η γυναικολόγος, αιφνιδιαστικά, κάτι που μου προκάλεσε έντονη δυσφορία και ξέσπασα αμέσως σε κλάματα».

Η ίδια καταγγέλλει ότι η γυναικολόγος την υπέβαλλε και σε πρωκτική εξέταση «και πάλι χωρίς συναίνεση». Η καταγγέλλουσα είπε ότι έβαλε τα κλάματα «γιατί είναι μια ωμή, βίαιη, πολύ οδυνηρή διαδικασία. Ήμουν τρομαγμένη». Μάλιστα, όπως είπε, βιώνει «μετατραυματικό σοκ που είναι δύσκολο να το διαχειριστεί ακόμη και σήμερα».

Μέχρι στιγμής, η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο, ωστόσο, η δικηγόρος της δήλωσε ότι η υφυπουργός δεσμεύεται από το ιατρικό απόρρητο και δεν μπορεί να μιλήσει για τις ασθενείς της.

Η Εισαγγελία του Παρισιού εξετάζει το κατά πόσο οι ιατρικές αυτές πράξεις, μπορούν να θεωρούν ποινικά αδικήματα.

Ποια είναι η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου

Η 46χρονη Ζαχαροπούλου, υφυπουργός αρμόδια για την Ανάπτυξη, τη Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις, γεννήθηκε στη Σπάρτη από πατέρα στρατιωτικό.

Σπούδασε γυναικολόγος με ειδίκευση στην ενδομητρίωση σε Ιταλία και Γαλλία, και πριν μπει στην πολιτική ασκούσε το ιατρικό επάγγελμα στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Σεν Μαντέ, κοντά στο Παρίσι.

Το 2015, μάλιστα, ένωσε τις δυνάμεις της με τη Γαλλίδα ηθοποιό και νυν σύζυγο του Φρανσουά Ολάντ, Ζουλί Γκαγιέ, για την ίδρυση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Info-Endometriose, με στόχο την εκστρατεία ενημέρωσης για τη συγκεκριμένη πάθηση. Για την καμπάνια της αυτή, μάλιστα, βραβεύτηκε με παράσημο το 2017.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέσσερα χρόνια μετά έγινε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το κόμμα LREM του Μακρόν, ενώ, όταν ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού, ανέλαβε συμπρόεδρος του μηχανισμού COVAX για τη διάθεση εμβολίων από τις αναπτυγμένες στις αναπτυσσόμενες χώρες. Το αξίωμα της υφυπουργού τής ανατέθηκε μόλις τον περασμένο μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.