Την παραίτηση Τσάφου πρέπει να την ζητήσουν από τον Ερντογάν όχι από τον Μητσοτάκη - Σε λάθος άνθρωπο απευθύνονται οι αιτούντες...

Σύλληψη δεκαέξι διακινητών μεταναστών από κοινή επιχείρηση του Βελγίου, της Βρετανίας και της Ιταλίας

Το δίκτυο διακίνησης αποσπούσε μεγάλα ποσά από μετανάστες, για να τους μεταφέρει στην Αγγλία από τη Μέση Ανατολή

Σύλληψη δεκαέξι διακινητών μεταναστών από κοινή επιχείρηση του Βελγίου, της Βρετανίας και της Ιταλίας

Σε μια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε Βέλγιο, Βρετανία και Ιταλία, συνελήφθησαν δεκαέξι άτομα. Η επιχείρηση, υπό την καθοδήγηση Βέλγου δικαστή, είχε στόχο την εξάρθρωση ενός δικτύου Αφγανών διακινητών μεταναστών.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Αμβέρσας, το δίκτυο αυτό πιστεύεται ότι αποσπούσε μεγάλα ποσά από μετανάστες για να τους μεταφέρει στην Αγγλία από τη Μέση Ανατολή, μέσω Τουρκίας, ακολουθώντας τον δρόμο των Βαλκανίων και στη συνέχεια από τις γαλλικές ή τις βελγικές ακτές.

Οι ύποπτοι, που περιγράφονται ως μέλη «μιας εγκληματικής, αφγανικής οργάνωσης» πρότειναν στα θύματά τους να διασχίσουν τη Μάγχη με αυτοκίνητα, φορτηγά ή και με μικρές λέμβους και επικοινωνούσαν μαζί τους κυρίως μέσω του TikTok.

Οκτώ από αυτούς συνελήφθησαν στο Βέλγιο, κυρίως στη Φλάνδρα, έξι στη Βρετανία και δύο στην Ιταλία, στις επιχειρήσεις που έγιναν ταυτόχρονα χθες, Τετάρτη, στο πλαίσιο μιας έρευνας που είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2023 στην Αμβέρσα.

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι οι συλλήψεις στην Αγγλία έγιναν στο Λέστερ, το Μπέρμιγχαμ και το Έσεξ. Όπως και για τους δύο υπόπτους που συνελήφθησαν στην Ιταλία, οι βελγικές αρχές είχαν εκδώσει εντάλματα σε βάρος τους. Για τους τρεις ξεκίνησε ήδη η διαδικασία έκδοσής τους στο Βέλγιο, ενώ οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου στο Γουστεμίνστερ του Λονδίνου.

«Η απειλή που θέτει το οργανωμένο έγκλημα που συνδέεται με τη μετανάστευση είναι χρόνια και επί του παρόντος διεξάγουμε 70 έρευνες με στόχο εμπλεκόμενες συμμορίες», είπε ο αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος (NCA), Κρεγκ Τέρνερ. Τον περασμένο Δεκέμβριο η NCA συνέλαβε στη Βρετανία τρεις Αφγανούς, που επίσης είναι καταζητούμενοι από τη βελγική δικαιοσύνη.

Η εισαγγελία της Αμβέρσας από την πλευρά της κατήγγειλε τις «απάνθρωπες» πρακτικές των υπόπτων, μοναδικό κίνητρο των οποίων ήταν «το χρήμα», που εκμεταλλεύονταν ευάλωτους ή απελπισμένους ανθρώπους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.