ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τα Σκόπια θέλουν να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο την συνεργασία τους με την Τουρκία

Θέλουν τουρκικά UCAV

Τα Σκόπια θέλουν να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο την συνεργασία τους με την Τουρκία

Ο πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο Πενταρόφσκι σηματοδότησε περαιτέρω στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία την επόμενη περίοδο, λέγοντας ότι «η παράνομη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία απλώς κάνει το όλο θέμα πιο επείγον».

Η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια και πολλοί υψηλόβαθμοι του στρατού των Σκοπίων εκπαιδεύτηκαν σε τουρκικές στρατιωτικές σχολές, δήλωσε ο Πενταρόβσκι στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu στο περιθώριο της ετήσιας συγκέντρωσης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Ερωτηθείς εάν η αγορά στρατιωτικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών από την Τουρκία είναι στην ατζέντα των Σκοπίων, ο Σκοπιανός Πρόεδρος είπε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, «η Βόρεια Μακεδονία (σ.σ. στις δηλώσεις του στους Τούρκους… ξέχασε το «Βόρεια») έκανε νέες ρυθμίσεις για την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων από την Τουρκία. Αλλά, φυσικά, αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα και δεν θα ήθελα να τα συζητήσω λεπτομερώς όλα αυτά δημόσια».

Ο Πενταρόφσκι χαρακτήρισε «άριστες» τις διμερείς σχέσεις, λέγοντας ότι «η Τουρκία ήταν ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας της Βόρειας Μακεδονίας στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και αυτή τη στιγμή, η οικονομική συνεργασία αναπτύσσεται αργά χρόνο με το χρόνο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.