ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Β.Όρμπαν: «Καλώς ήρθες στην Ουγγαρία πρόεδρε Σι!» – Θα υπογραφούν κινεζικές επενδύσεις ύψους 20 δισ. ευρώ

Στην Βουδαπέστη μετά την επίσκεψη στην Σερβία

Β.Όρμπαν: «Καλώς ήρθες στην Ουγγαρία πρόεδρε Σι!» – Θα υπογραφούν κινεζικές επενδύσεις ύψους 20 δισ. ευρώ

Η σχέση Κίνας-Ουγγαρίας βρίσκεται τώρα στα καλύτερά της στην ιστορία, δήλωσε την Πέμπτη ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στη Βουδαπέστη με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας να αναρτά την φωτογραφία από την υποδοχή του στα social media με την λεζάντα “καλώς ήρθες στην Ουγγαρία πρόεδρε Σι!”.

Η υποδοχή έγινε με εντυπωσιακή τιμητική φρουρά καθώς αναμένεται η Κίνα να κάνει εξαιρετικά μεγάλες επενδύσεις στη χώρα. Θα υπογραφούν περίπου 17 συμβάσεις που θα αγγίξουν τα 20 δισ. ευρώ.

Σημειώνουμε ότι με τη Σερβία η Κίνα υπέγραψε προχθές περίπου 20 συμβάσεις, μεταξύ των οποίων και κάποιες για έργα οδοποιίας.

Η παραδοσιακή φιλία έχει ριζώσει βαθιά στις καρδιές των ανθρώπων και η συνεργασία σε διάφορους τομείς έχει αποφέρει καρποφόρα αποτελέσματα, είπε ο Σι κατά τη συνάντηση με τον Ούγγρο Πρόεδρο Τάμας Σουλιόκ στο παλάτι Σάντορ στην ουγγρική πρωτεύουσα.

Ο Κινέζος Πρόεδρος εξέφρασε την ετοιμότητά του να καλλιεργήσει μια καλή εργασιακή σχέση και φιλία με τον Σουλιόκ, να αυξήσει τις ανταλλαγές και την επικοινωνία σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και να προωθήσει από κοινού την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων σε υψηλό επίπεδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνοντας ότι η Ουγγαρία ήταν μία από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισε τη Νέα Κίνα το 1949, ο Σι είπε ότι από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών τους δεσμών, η Κίνα και η Ουγγαρία πάντα σέβονταν η μία την άλλη, συμπεριφερόταν η μία στην άλλη ως ίση, επιδιώκοντας αμοιβαίο όφελος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.