ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

«Κάθετος» ο Πούτιν σε Σόλτς – Μακρόν που ζητούν την απελευθέρωση των νεοναζί του Αζοφστάλ: «Ναι στην συνθήκη της Γενεύης αλλά είναι αιχμάλωτοι»

Καμία αναφορά για όσους στρατιωτικούς δεν είχαν «δηλωθεί» ως στρατιωτικοί του ουκρανικού στρατού

«Κάθετος» ο Πούτιν σε Σόλτς – Μακρόν που ζητούν την απελευθέρωση των νεοναζί του Αζοφστάλ: «Ναι στην συνθήκη της Γενεύης αλλά είναι αιχμάλωτοι»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς είχαν σήμερα από κοινού τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και του ζήτησαν να απελευθερώσει τους 2.500 Ουκρανούς μαχητές που ήταν κρυμμένοι μέσα στο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη και αιχμαλωτίστηκαν από τη Ρωσία.

Η υπόσχεση του Ρώσου προέδρου ήταν απλή: “Θα εφαρμόσω την συνθήκη της Γενεύης για τους αιχμαλώτους”. Αυτό όμως δεν αναιρεί τις δίκες νεοναζιστών του Τάγματος Αζόφ αλλά και ότι κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για την τύχη όσων ξένων ήρθαν να βοηθήσουν τους Ουκρανούς… χωρίς να έχουν δηλωθεί όπως για παράδειγμα ξένοι στρατιωτικοί που βρέθηκαν στο βιομηχανικό συγκρότημα της Μαριούπολης

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν παράλληλα κατήγγειλε τον «επικίνδυνο χαρακτήρα» των παραδόσεων δυτικών όπλων στην Ουκρανία, και προειδοποίησε για περαιτέρω «αποσταθεροποίηση».

«Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε τον επικίνδυνο χαρακτήρα (του γεγονότος) ότι η Ουκρανία συνεχίζει να κατακλύζεται από δυτικά όπλα, προειδοποιώντας για τους κινδύνους περαιτέρω αποσταθεροποίησης της κατάστασης και επιδείνωσης της ανθρωπιστικής κρίσης», σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου που εκδόθηκε μετά την τηλεφωνική συνομιλία, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Επανέλαβαν επίσης, την απαίτηση τους για άμεση παύση του πυρός και κάλεσαν τον Ρώσο πρόεδρο να προχωρήσει σε απευθείας συνομιλίες, το ταχύτερο δυνατό, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος Μακρόν και ο καγκελάριος Σολτς επισήμαναν στον πρόεδρο Πούτιν ότι θα πρέπει να αρθεί ο αποκλεισμός της Οδησσού ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η εξαγωγή δημητριακών από την Ουκρανία μέσω της Μαύρης θάλασσας και να αποφευχθεί μία παγκόσμια επισιτιστική κρίση.

Το περίεργο είναι ότι όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της καγκελαρίας, ο πρόεδρος Πούτιν διαβεβαίωσε ότι θα επιτρέψει την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία, ειδικά δια θαλάσσης κάτι που ίσως σημαίνει ότι η  Δύση μπορεί να κάνει πίσω σε κυρώσεις καθώς η άρση των τελευταίων είναι υποχρεωτικός όρος για την επανεκκίνηση των εξαγωγών.

Επιπλέον, δεσμεύθηκε ότι το άνοιγμα της ζώνης των ναρκοπεδίων που δημιουργήθηκαν για την προστασία των ουκρανικών λιμανιών, θα χρησιμοποιηθεί μόνο για την εξαγωγή των σιτηρών και όχι για στρατιωτικές επιθετικές ενέργειες σε περίπτωση που αποφασιστούν αυτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι τρεις ηγέτες, τονίζει η καγκελαρία, συμφώνησαν ακόμη στον κεντρικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη και την εφαρμογή της σχετικής συμφωνίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.