Β.Πούτιν: «Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις προκάλεσαν παγκόσμιες κρίσεις πληθωρισμού, φτώχειας και έλλειψης τροφίμων»

«Θα κυριαρχήσουμε οικονομικά αυτήν την δεκαετία»

Β.Πούτιν: «Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις προκάλεσαν παγκόσμιες κρίσεις πληθωρισμού, φτώχειας και έλλειψης τροφίμων»

O Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία θα καταστεί κυρίαρχη οικονομική δύναμη τη δεκαετία του 2020 και υπογράμμισε πως οι δυτικές αντι-ρωσικές κυρώσεις είναι αυτές που έχουν προκαλέσει τις κρίσεις του πληθωρισμού, της φτώχειας και της έλλειψης τροφίμων.

Η αλήθεια είναι πως τα αποτελέσματα μέχρι τώρα τον δικαιώνουν καθώς το ρούβλι είναι το νόμισμα με τις μεγαλύτερες επιδόσεις για φέτος! Ξεπερνάει το αμερικανικό δολάριο ενώ οι Δυτικοί έλπιζαν σε… καταβύθισή του.

Την ίδια στιγμή οι δυτικές οικονομίες βυθίζονται από τον πληθωρισμό και τις ελλείψεις γιατί στο τέλος αυτό που μετράει είναι τι διαθέτει κάποιος και όχι αν έχει «χαρτί» για να το αγοράσει.

«Η ετήσια συνάντηση του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης πραγματοποιείται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για ολόκληρη την διεθνή κοινότητα.

Τα χρόνια λάθη της Δύσης στην οικονομική πολιτική τους και οι παράνομες κυρώσεις τους έχουν οδηγήσει σε ένα παγκόσμιο κύμα πληθωρισμού, στην καταστροφή των logistics και της παραγωγικής αλυσίδας, σε μια μεγάλη αύξηση της φτώχειας και σε έλλειψη τροφίμων.

Και αυτό συμβαίνει, εν μέσω προκλήσεων αλλά και προοπτικών.
Για αυτό άλλωστε και το σλόγκαν του Φόρουμ «Νέος κόσμος, νέες ευκαιρίες» φαίνεται να είναι τόσο σχετικό» είπε ο Ρώσος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως συμπληρώνονται 25 χρόνια από την έναρξη του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη.

«Είμαι πεπεισμένος ότι για τη Ρωσία η δεκαετία του 2020 θα γίνει περίοδος ενίσχυσης της οικονομικής της κυριαρχίας, η οποία προβλέπει την ταχεία ανάπτυξη της υποδομής και της τεχνολογικής της βάσης, ποιοτική αύξηση του επιπέδου εκπαίδευσης των ειδικών, αλλά και διαμόρφωσης ενός ανεξάρτητου και επαρκούς οικονομικού συστήματος» υποστήριξε ο Putin, επισημαίνοντας πως «η ρωσική οικονομία θα βασίζεται όλο και περισσότερο στην ιδιωτική πρωτοβουλία αν και θα διατηρήσει την κατεύθυνση της προς μια ανοικτή και ευρεία διεθνή συνεργασία».

Η αλήθεια είναι πως ο Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε με ιδιαίτερη αυτοπεποίθηση γιατί όντως πιστεύει αυτά που δήλωσε.

Θεωρεί πως η χώρα του έχει επάρκεια σε όλα ενώ διαθέτει και μία τρομακτική στρατιωτική ισχύ για να τα υπερασπίζεται όπως και ένα τεράστιο επιστημονικό δυναμικό το οποίο και μπορεί να κατασκευάσει και να εξελίξει τα πάντα.

Επιπλέον σημείωσε ότι το Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης θα συνεχίσει να συνεισφέρει σημαντικά στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα όπως αναφέρει το bankingnews.gr.

«Είμαι βέβαιος ότι το φόρουμ θα συνεχίσει να συνεισφέρει σημαντικά στην επίλυση πολλών κρίσιμων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, ενώ βασικά χαρακτηριστικά της θα είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη και το πνεύμα του γόνιμου διαλόγου και της συνεργασίας».

Όπως είπε, είναι προς το κοινό συμφέρον η τόνωση του εμπορίου και των επενδύσεων, η ενθάρρυνση της κοινής ανάπτυξης τεχνολογιών, η ενίσχυση των χρηματοοικονομικών και χρηματιστηριακών αγορών και η αύξηση του μεριδίου των διακανονισμών σε εθνικά νομίσματα.

«Είναι σημαντικό να εισαχθούν και να αναπτυχθούν πραγματικά αμοιβαία επωφελή μοντέλα ολοκλήρωσης, όπως ήδη γίνεται στον χώρο της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης» είπε.

Το 25ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης θα πραγματοποιηθεί στις 15-18 Ιουνίου 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.