ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αλβανία: Ο Έντι Ράμα πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για τη νέα του κυβέρνηση

Αλβανία: Ο Έντι Ράμα πήρε ψήφο εμπιστοσύνης για τη νέα του κυβέρνηση

Με 77 ψήφους υπέρ, 53 κατά και μία αποχή ο Έντι Ράμα πήρε σήμερα το πρωί και ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση 20 ωρών την ψήφο εμπιστοσύνης της αλβανικής Βουλής για τη νέα κυβέρνησή του, μετά από τις εκλογές της 25ης Απριλίου.

Είναι η τρίτη θητεία κατά σειρά που ο Έντι Ράμα, επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, κερδίζει στην Αλβανία, γεγονός πρωτοφανές για τα αλβανικά δεδομένα στα τριάντα χρόνια μεταπολίτευσης.

Πρωτοφανές για τα αλβανικά δεδομένα είναι και το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην κυβέρνηση πλειοψηφούν οι γυναίκες, που με 15 υπουργεία καλύπτουν τα δύο τρίτα του κυβερνητικού σχήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, των υπουργείων Εξωτερικών, Παιδείας, Υγείας, Οικονομικών, Ενέργειας και Υποδομών, Πολιτισμού, Τουρισμού, Γεωργίας και άλλων ηγούνται γυναίκες.

Πρόκειται για τα υπουργεία που αποτελούν τους βασικούς πυλώνες του κυβερνητικού έργου της κυβέρνησης των Σοσιαλιστών, τους οποίους ανακοίνωσε στις προγραμματικές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα η νέα κυβέρνηση αναμένεται να ορκιστεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος είχε ζητήσει προκαταρκτικά ενημέρωση από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές της χώρας σχετικά με το κατά πόσον είναι καθαρό το ποινικό μητρώο καθενός από τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.