Ταραχές στα Σκόπια: Ενεργός αντίσταση κατά Ζάεφ από την αντιπολίτευση

Ταραχές στα Σκόπια: Ενεργός αντίσταση κατά Ζάεφ από την αντιπολίτευση

Ταραχές έχουν ξεσπάσει στα Σκόπια με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών και η αντιπολίτευση έχει αποφασίσει καθημερινό κλείσιμο των δρόμων μέχρι την ακύρωσή της και να αποφασισθεί να μην έρθει καν προς ψήφιση στην Βουλή.

Στην ουσία όμως αυτό που επιδιώκουν οι οπαδοί της αντιπολίτευσης είναι να καταλάβουν κάποιοι βουλευτές του VMRO που θεωρούνται «ύποπτοι» για αλλαγή στρατοπέδου κατόπιν υπόγειων συναλλαγών ότι εάν προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο η διαμονή τους στην χώρα θα γίνει πολύ δύσκολη.

Σημειώνεται ότι προ ολίγων ημερών στη γειτονική χώρα είχε διαρρεύσει η είδηση ότι ο Ζ.Ζάεφ ήδη είχε βρει τον απαιτούμενο αριθμό των 80 βουλευτών για να κυρώσει την συμφωνία με την οποία επί της ουσίας θα παραχωρηθεί η Μακεδονία στα Σκόπια.

Τώρα όμως οι Σκοπιανοί οι οποίοι αντέδρασαν και απείχαν από το δημοψήφισμα είναι αποφασισμένοι να γίνει σεβαστή η επιλογή τους αυτή και στην παρούσα συγκυρία η κίνησή τους ταυτίζεται με το συμφέρον του Ελληνισμού έστω και από «σπόντα».

Συγκεκριμένα η ένωση πολιτών «Πρέροντβα» (αναγέννηση) ανακοίνωσε διαμαρτυρίες και αποκλεισμούς οδών μπροστά από το Κοινοβούλιο, ως συνέχεια της «μακεδονικής» αντίστασης, όπως είπαν.

Οι διαδηλώσεις θα αρχίσουν στις 10 το πρωί όταν θα ξεκινήσει η κοινοβουλευτική συνεδρίαση για τις συνταγματικές αλλαγές. Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν ότι κάθε ημέρα από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιούνται διαδηλώσεις στο ίδιο σημείο, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

Όπως, μάλιστα, είπαν ζητούν από τους πολίτες «πολιτική ανυπακοή» σε όλα τα αντιδημοκρατικά μέτρα της κυβέρνησης και αντι- κρατικές πολιτικές που ακολουθεί.

Οι μυστικές υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με απειλές που δέχονται βουλευτές του VMRO-DPMNE, ενόψει της συζήτησης στο Κοινοβούλιο αύριο για τις συνταγματικές αλλαγές στη χώρα.

Το τηλεοπτικό κανάλι Alsat, επικαλείται ανώνυμες πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίες αναφέρουν ότι συγκεκριμένοι βουλευτές απειλούνται προκειμένου να μην συναινέσουν στις συνταγματικές αλλαγές που δρομολογούνται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο της αποδοχής της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι πηγές προσθέτουν ότι συλλέγονται πληροφορίες από όλους τους τομείς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Παρασκευή, η αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου, Φροσίνα Ρεμένσκα ενημέρωσε με επιστολή της, τον πρόεδρο, Ταλάτ Τζαφέρι, ότι έχουν εκφρασθεί απειλές κατά βουλευτών της αντιπολίτευσης και μάλιστα κατά των οικογενειών τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.