Ούτε το «Μ» από το «Μακεδονία» δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε τα Σκόπια- Εξευτελισμός της χώρας δια χειρός Α.Τσίπρα

Ούτε το «Μ» από το «Μακεδονία» δεν επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε τα Σκόπια- Εξευτελισμός της χώρας δια χειρός Α.Τσίπρα

«Εκεί που μας χρωστούσαν μας πήραν και το βόδι». Η φράση αυτή ταιριάζει γάντι για τον εξευτελισμό που υπόκεινται η χώρα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών,την οποία υπέγραψε ο Α.Τσίπρας κι εφαρμόζει κατά γράμμα το Κ.Μητσοτάκης.

Η κατάσταση θυμίζει -τηρουμένων των αναλογιών- την «ομηρία» στο Αιγαίο, αφού για οποιαδήποτε ελληνική κίνηση οι Σκοπιανοί έχουν πλέον λόγο.

Η ανάπτυξη και η προώθηση του moto «Macedonia the GReat» που εγκαινιάζει η Ελλάδα στο πλαίσιο προώθησης των εμπορικών προϊόντων από την Μακεδονία,ενόχλησε το σκοπιανό ΥΠΕΞ που έσπευσε να διαμαρτυρηθεί παρ όλο που το νέο σήμα είναι ένα σκέτο «Μ».

Οι Σκοπιανοί δεν ανέχονται ούτε στα ψιλά γράμματα να αναφέρεται το όνομα Μακεδονία και θεωρούν πως έπρεπε να είχαμε ζητήσει την άδειά τους για να το χρησιμοποιήσουμε.

Δημοσιεύματα στη γειτονική χώρα, αναφέρουν πως το Υπουργείο Εξωτερικών είναι ιδιαίτερα ενοχλημένο που δεν ενημερώθηκε για την πρόθεση της Ελλάδας, ν’ αναπτύξει και να προωθήσει το συγκεκριμένο εμπορικό σλόγκαν, επισημαίνοντας πως “η πράξη υπονομεύει την αμοιβαία εμπιστοσύνη”.

Το σκοπιανό ΥΠΕΞ, ζητάει από την Αθήνα να μη λειτουργεί μονομερώς ώστε να μην υπονομεύεται το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με όσα ορίζει η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Εκτιμούμε ότι τα ζητήματα αυτά πρέπει να προσεγγίζονται μέσω του διαλόγου και με συμβουλευτική και εξειδικευμένη βοήθεια διεθνούς ομάδας εμπειρογνωμόνων για εμπορικές ονομασίες, εμπορικά σήματα και προστασίας σημάτων. Η μονομερής προσέγγιση θα μπορούσε να υπονομεύσει την αμοιβαία εμπιστοσύνη και να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις προσπάθειες και τα αποτελέσματα που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρει το ΥΠΕΞ των Σκοπίων.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως το «Macedonia the GReat» παρουσιάστηκε προσωπικά από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λίγο πριν τη συνάντηση του με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ στη Θεσσαλονίκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δυστυχώς οι Έλληνες πολιτικοί δεν έχουν αντιληφθεί πως στις σχέσις μεταξύ κρατών ισχύει το «όσο δίνεις έδαφος τόσο ο άλλος ζητάει περισσότερο». Φαίνεται πως δεν έγινε μάθημα το πάθημα με τις τουρκικές διεκδικήσεις και το ίδιο λάθος επαναλαμβάνεται και στις σχέσεις μας με τα Σκόπια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.