ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Παράνομη μετανάστευση: Οι Σκοπιανοί στέλνουν πίσω τους αλλοδαπούς που έρχονται από την Ελλάδα

Παράνομη μετανάστευση: Οι Σκοπιανοί στέλνουν πίσω  τους αλλοδαπούς που έρχονται από την Ελλάδα

Σε επιφυλακή βρίσκονται Στρατός και Αστυνομία των Σκοπίων για την αναχαίτιση λαθραίων μεταναστών που έρχονται από την Ελλάδα η οποία αδυνατεί να κλείσει τα σύνορά της στον Έβρο.

Το υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι από την αρχή του έτους έχουν αυξηθεί οι προσπάθειες για παράνομη είσοδο στη χώρα σε σχέση με πέρυσι, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο για αυτή τη χρονική περίοδο.

«Ο αριθμός των προσπαθειών για παράνομη διέλευση κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του 2020 έχει αυξηθεί σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, το 2019.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, από τις αρχές του τρέχοντος έτους παρεμποδίστηκαν συνολικά 996 προσπάθειες για παράνομη είσοδο στη χώρα, εκ των οποίων 773 βρίσκονται στα σύνορα με την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2019, εμποδίστηκαν 18.488 προσπάθειες παράνομης διέλευσης, εκ των οποίων 16.735 ήταν στα σύνορα με την Ελλάδα – λέει το υπουργείο Εσωτερικών.

Ταυτόχρονα, η αστυνομία πληροφορεί ότι η κοινή διεθνής επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015, συνεχίζεται στα σύνορα με την Ελλάδα, με τη συμμετοχή ξένων αστυνομικών από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, επτά εκ των οποίων είναι μέλη της ΕΕ (Αυστρία, Πολωνία, Σλοβενία, Κροατία και Σερβία).

Σχολιάζοντας τις εξεγέρσεις των μεταναστών στην περιοχή, ο αναλυτής ασφαλείας Μιλάνο Στεφανόσκι εκτιμά ότι είναι ανησυχητικές όλες αυτές οι πληροφορίες και πιστεύει ότι είναι προφανές ότι κάτι εξακολουθεί να βρίσκεται στην παγκόσμια σκηνή για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Προειδοποιεί τις αρχές της χώρας, σε συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους και τα μέλη του Frontex που είναι ήδη παρόντες στη Βόρεια Μακεδονία, να είναι έτοιμοι να αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο που έκανε η χώρα το 2015, μετά την κρίση των προσφύγων και των μεταναστών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.