ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο Βερολίνο οι ΥΠΕΞ Βουλγαρίας-Σκοπίων – Να κάμψουν το βέτο της Σόφιας θέλουν οι Γερμανοί

Στο Βερολίνο οι ΥΠΕΞ Βουλγαρίας-Σκοπίων – Να κάμψουν το βέτο της Σόφιας θέλουν οι Γερμανοί

Το Βερολίνο θέλει να αμβλύνει τις διαφορές Σόφιας – Σκοπίων, μετά τις απειλές της Βουλγαρίας για βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις των Σκοπίων.

Ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης των Σκοπίων, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα, Νίκολα Ντιμιτρόφ και ο υπουργός Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι πραγματοποιούν επίσκεψη στο Βερολίνο, όπου θα συναντηθούν απόψε με την υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

Η συνάντηση αυτή, απότοκο της αντίδρασης της Βουλγαρίας στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της γειτονικής χώρας, δεν είχε αναγγελθεί νωρίτερα. Από την κυβέρνηση των Σκοπίων γνωστοποιήθηκε ότι οι κ.κ. Ντιμιτρόφ και Οσμάνι μετέβησαν στο Βερολίνο μετά από πρόσκληση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας και προεδρεύοντα του συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο, Χάικο Μάας και του υφυπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, αρμόδιου για θέματα Ευρώπης, Μίχαελ Ροτ.

Προσέγγιση Βουλγαρίας – Σκοπίων

«Οι συνομιλίες στη γερμανική πρωτεύουσα αποσκοπούν στην εξεύρεση τρόπων προσέγγισης των θέσεων μεταξύ Σκοπίων και Σόφιας, που θα επιτρέψουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ των Σκοπίων και της ΕΕ στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας» ανέφεραν από την κυβέρνηση των Σκοπίων στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, MIA.

Η Βουλγαρία έχει απειλήσει ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί άμεσα λύση με τα Σκόπια στις γλωσσικές και ιστορικές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών, θα θέσει βέτο στο ενδεχόμενο έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τα Σκόπια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα τέλη Μαρτίου, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της ΕΕ έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια, ενώ το επόμενο βήμα που αφορά την ενταξιακή πορεία της τελευταίας αναμένεται να γίνει στις 10 Νοεμβρίου, στο προγραμματισμένο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, με τον καθορισμό του πλαισίου των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.