Διήμερη περιοδεία του Καγκελάριου Ο.Σολτς στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και τη Θεσσαλονίκη

Η επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν στο πρόγραμμα

Διήμερη περιοδεία του Καγκελάριου Ο.Σολτς στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και τη Θεσσαλονίκη

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα επισκεφθεί αύριο αύριο, Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022,τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων με σταθμό και στη Θεσσαλονίκη όπου θα πάρει μέρος στη διάσκεψη χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με το ertnews.gr.

Για τη Γερμανία η ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ είναι από χρόνια σταθερή επιδίωξη της εξωτερικής πολιτικής για τη συγκεκριμένη περιοχή. «Για τον καγκελάριο το θέμα αυτό είναι πολύ σημαντικό και η Γερμανία στηρίζει αυτήν τη διαδικασία», εξήγησε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος στο Βερολίνο ανακοινώνοντας την περιοδεία Σολτς στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Ο Γερμανός καγκελάριος θεωρεί ότι «η ένταξη αυτών των χωρών στην ΕΕ είναι σημαντική όχι μόνον για την ασφάλεια αυτών των χωρών, αλλά του συνόλου της ΕΕ».

Η επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν στο πρόγραμμα.

Ο Όλαφ Σολτς σχεδίαζε την περιοδεία του στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων με σταθμούς μεταξύ άλλων σε Βελιγράδι, Πρίστινα, Σκόπια και Σόφια. Συμπεριέλαβε και τη Θεσσαλονίκη, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο περιθώριο του Συμβουλίου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Θα παραστεί στη διάσκεψη της περιφερειακής πρωτοβουλίας «Ευρωπαϊκή Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης» (SEECP), που πραγματοποιείται αύριο στη Θεσσαλονίκη. Μία ευκαιρία για νέα συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Γερμανό καγκελάριο, ο οποίος θα αναχωρήσει το Σάββατο (11/6) για Σκόπια και Σόφια.

Οι σταθμοί αυτοί δείχνουν και τα δύο μεγάλα μέτωπα – Σερβίας και Κοσόβου αφενός και Βουλγαρίας – Βόρειας Μακεδονίας αφετέρου – τα οποία παραμένουν ανοιχτά ενόψει της επικείμενης συνόδου κορυφής της ΕΕ στο τέλος της γαλλικής προεδρίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.