ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ένταση στο Κοσσυφοπέδιο: Νέες εκλογές ζητούν Γαλλία και Γερμανία

Αναταραχή στο βόρειο τμήμα της περιοχής

Ένταση στο Κοσσυφοπέδιο: Νέες εκλογές ζητούν Γαλλία και Γερμανία

Η Γαλλία και η Γερμανία προέτρεψαν σήμερα τους ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας να οργανώσουν νέες δημοτικές εκλογές, το συντομότερο δυνατόν, στις περιοχές εκείνες όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώνονται ταραχές, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Οι πρόεδροι της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και του Κοσσυφοπεδίου Βιόσα Οσμάνι είχαν μια «ανεπίσημη συνάντηση» νωρίτερα σήμερα με τον Μακρόν, τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς και τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοσέπ Μπορέλ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας που διεξάγεται στην Μπουλμποάτσα της Μολδαβίας.

Νωρίτερα, οι πρόεδροι της Σερβίας και του Κοσσυφοπεδίου επέμειναν ότι θέλουν να αποκλιμακωθεί η κρίση στο βόρειο τμήμα της περιοχής, όμως δεν έδωσαν καμία ένδειξη ότι μπορεί να υπαναχωρήσουν από τις θέσεις τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά την άφιξή τους στη σύνοδο, ο Βούτσιτς και η Οσμάνι δεν χαιρετήθηκαν καν, μολονότι στέκονταν σε απόσταση μερικών μέτρων ο ένας από την άλλη στο κόκκινο χαλί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.